ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 3 decembrie 2013

A fost descoperit un remediu puternic împotriva durerii!

04 octombrie 2012 | Elena DiaconuCercetătorii francezi au descoperit un posibil remediu contra durerii. Veninul şarpelui Mamba negru, o reptilă africană extrem de periculoasă, conţine substanţe analgezice care generează mult mai puţine efecte secundare decât morfina.
Savanţii francezi au analizat compuşii din acest venin şi au izolat două peptide, proteine scurte, care sunt capabile să suprime senzaţia de durere, inhibând anumite proteine din clasa ASIC.
 "Aceste peptide, pe care le-am denumit «mambalgine», nu sunt toxice la şoareci, dar prezintă un puternic efect analgezic", atât la nivel local, cât şi asupra sistemului nervos central, "care poate fi la fel de puternic ca cel produs de morfină", au precizat autorii studiului, publicat în revista britanică Nature.
Însă, mambalginele produc mult mai puţine efecte secundare indezirabile în comparaţie cu opiaceele: niciun semn de insuficienţă respiratorie nu a fost constatat la şoarecii testaţi, iar gradul de dependenţă a fost inferior celui generat de morfină.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu