ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 3 decembrie 2013

Top 5 alimente pentru detoxificare

03 decembrie 2013 | Sorina Severin



Chiar dacă nu ții un regim special, este bine ca din alimentația ta să nu lipsească anumite fructe și legume, întrucât au un aport mare de antioxidanți, benefici pentru sănătatea ta!
Migdalele, bogate în calciu
Au un aport însemnat de fibre, calciu și magneziu, precum și de anumite proteine care echilibrează nivelul zahărului din sânge și ajută corpul să elimine toxinele. De aceea, îți recomandăm să consumi câte un pumn de migdale în fiecare zi.
Avocado scade colesterolul
Aceste fructe, pe lângă faptul că sunt delicioase, reglează nivelul grăsimilor din sânge și mențin elasticitatea venelor și a arterelor. În plus, conțin o substanță nutritivă numită glutation care împiedică atacul nociv asupra organismului a aproximativ 30 de substanțe chimice periculoase.
Afinele reduc inflamațiile
Înlocuiesc cu succes aspirina, deci au rol antiinflamator care reduce durerea provocată de artrită. Acționează în unele cazuri ca un antibiotic natural blocând pătrunderea bacteriilor în sistemul urinar, prevenind infecțiile. Se numără printre alimentele cu cele mai multe proprietăți pentru detoxificare întrucât conțin fitonutrienți.
Varza are calități anticancer
Această legumă, pe lângă faptul că are un număr redus de calorii, este îmbogățită cu numeroși compuși anticancerigeni care ajută ficatul să elimine excesul de hormoni din organism. Fibrele din conținutul ei curăță tractul digestiv și stimulează digestia, astfel bacteriile nu rămân pentru multă vreme în organism. Proprietățile lor detoxificante neutralizează efectul nociv al fumului de țigară, iar tu vei avea un organism mai sănătos.
Lămâile, bune pentru ficat
Sunt fructele care ajută cel mai mult la detoxificarea ficatului. Glutationul contribuie la eliminarea toxinelor, de aceea sistemul tău imunitar va putea să apere întregul corp de efectul devastator al radicalilor liberi. Și vitamina C din conținutul lor are un rol important în detoxificare și protejează celulele de poluarea externă și echilibrează nivelul pH-ului.
Citește și:
Top 4 alimente pentru detoxificare
Program de detoxificare pentru o zi
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu