ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 23 august 2013

Sfaturi antiîmbătrânire, indiferent de vârstă

23 august 2013 | Sorina SeverinCrezi că doar persoanele tinere ar trebui să fie pline de energie? Un stil de viață sănătos și puțin timp liber dedicat numai ție te pot ajuta să fii în formă până la vârste înaintate. Iată ce trebuie să faci!
Pasul 1. Cât mai multă mișcare
Dacă faci exerciții cu regularitate încă din tinerețe, ai mai multe șanse să-ți menții mobilitatea peste timp. În plus,  mișcarea te ajută să previi artrita sau alte afecțiuni cauzate de sedentarism.
Pasul 2. Atenție la alimentație
Poate că ești tentată să sari peste masă atunci când nu ai timp sau să apelezi la mâncărurile de tip fast-food, dar în timp efectele acestor obiceiuri proaste se vor resimți. Pielea își va pierde elasticitatea, ridurile vor fi mai pronunțate, iar părul va fi lipsit de strălucire și din ce în ce mai rar. Pentru a-ți menține frumusețea timp îndelungat, încearcă ca dieta ta să se bazeze pe fructe și legume proaspete și mai puțin pe alimentele procesate și pline de zaharuri.
Nu uita nici de hidratare, întrucât pielea este primul organ care îți transmite că nu bei apă suficientă. În timp începe să fie din ce în ce mai uscată și nici măcar cremele hidratante nu te mai pot ajuta dacă nu bei cele 8 pahare de apă necesare zilnic.
Citește și:
Soluții simple care să te energizeze rapid
7 legume care-ți stimulează imunitatea
Pasul 3. Renunță la obiceiurile nesănătoase
Cearcănele sunt din ce în ce mai vizibile? Nu e de mirare dacă obișnuiești să pierzi nopțile. Renunță la ieșirile stropite cu alcool până la ore târzii și din care nu lipsește fumul de țigară.Când ești tânără ți se pare că nu ești afectată, dar de fapt daunele se vor vedea mai târziu.
Pasul 4. Soare, dar cu măsură
Este bine să stai la soare, deoarece doar așa organismul tău va avea parte de vitamina D, esențială pentru fixarea calciului în oase. Totuși, nu exagera, deoarece arsurile repetate cresc riscul de cancer de piele și în plus o îmbătrânesc prematur.
Pasul 5. Acordă-ți timp!
Prinsă între cariera, familie și responsabilitățile casnice, este greu să mai găsești un moment doar pentru tine. Chiar și așa încearcă să-ți rezervi câteva minute de relaxare în compania melodiilor preferate sau pentru o plimbare în aer liber.
http://www.clickpentrufemei.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu