ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 4 august 2013

Incredibil: Vindecarea din MEDICAMENTUL Pământului
Incredibil: Vindecarea din MEDICAMENTUL Pământului Originile zmeurei se pierd în negura timpului. Sae spune că, ţinând seama de proprietăţile terapeutice ale zmeurei, „Dumnezeu a răspândit acest medicament cu generozitate pe Pământ”.
Zmeura este o sursă remarcabilă de antioxidanţi și fitonutrienţi (antocianine, flavonoide, acid fenolic, taninuri, acid elagic, cianidine, pelargonidine), dar și de fibre.
Încetinește îmbătrânirea
Zmeura are un conţinut foarte bogat în vitamina C, vitamina K, acid folic, vitaminele B1, B2 și vitamina E. Dintre minerale, zmeura conţine cantităţi importante de mangan, magneziu, cupru și potasiu. Fructele de zmeură conţin și calciu, zinc, fosfor, toate în forme ușor asimilabile. Consumând zmeură, aducem în organism antioxidanţi și compuși antiinflamatori, care întăresc imunitatea, redau vitalitatea organismului și încetinesc procesele de îmbătrânire.
Antioxidanţii au efect anticancerigen și protector împotriva bolilor cronice și degenerative, dintre care amintim: obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea, ateroscleroza, afecţiuni ale sistemului osteoarticular și nervos.
Aliment sănătos
Zmeura conţine un fitonutrient denumit de cercetatori “rheosmina”, renumit pentru efectele benefice în bolile metabolice. Rheosmina crește metabolismul celulelor adipoase, prin creșterea activităţii enzimatice și a consumului de oxigen, la acest nivel. Acest fapt duce la eliminarea și utilizarea depozitelor de grăsime.
Un alt compus conţinut de zmeură, tilirosida, activează un hormon care reglează metabolismul ţesutului adipos, denumit adiponectina. Mulţumită bogăţiei de antioxidanţi cu care este “înzestrată”, zmeura este considerată unul din cele mai sănătoase alimente, cu virtuţi anticancerigene remarcabile, tocmai de aceea fiind numită, printre altele, și „Medicamentul Pământului”.


Autor: Evz.ro
Sursa: www.evz.ro  Duminica, 4 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu