ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 17 august 2013

Efect UIMITOR. Cu ce PUTE?I ÎNLOCUI CARNEA
Efect UIMITOR. Cu ce PUTE?I ÎNLOCUI CARNEA
Specialiștii sunt cei care spun că ciupercile comestibile, nucile, caisele și fasolea sunt câteva alimente hrănitoare și importante surse de antioxidanţi și de proteine. Și că toate acestea pot înlocui cu succes carnea!

Ciupercile comestibile sunt numite înlocuitori de carne datorită proteinelor valoroase din compoziţia lor. Sunt bogate în fibre, se digeră ușor și au puţine calorii - doar 20 de calorii la 100 de grame.
Fără colesterol
Datorită unor aminoacizi din compoziţie, ciupercile seamănă la gust cu carnea, dar nu conţin colesterol. Proprietăţile se datorează  substanţelor active care se găsesc în ciuperci: complexul vitaminic B, vitaminele C, D și E și minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodiu și zinc).
Considerată de nutriţioniști un „rezervor” de substanţe hrănitoare (vitamine din complexul B, acid folic, potasiu, magneziu, seleniu, proteine), fasolea are un conţinut caloric modest: doar 120 de calorii la o cană de boabe.


Inimă de atlet

Dieta cu fasole scade riscul de cancer de colon, de sân și nivelul colesterolului „rău” din sânge. Boabele de fasole conţin glucide bune, care nu modifică brusc valoarea glicemiei, cum se întâmplă cu alimentele care au cantităţi mari de hidraţi (fructele dulci).
Nucile menţin sănătatea inimii și au mare valoare terapeutică. Substanţele sale active (vitaminele A, B, E, C și F, alături de minerale precum: fosforul, calciul, seleniul, potasiul, zincul, dar și taninuri, flavonoizi, uleiuri volatile) sunt hrană pentru creier, inimă și pentru sistemul osos. Nutriţioniștii îţi recomandă să consumi câte un pumn de sâmburi de nucă de cinci ori pe săptămână. Dacă ţii seama de sfatul lor vei avea o inimă de atlet!

Ușor de digerat
Caisa are o valoare energetică semnificativă, este foarte hrănitoare și ușor de digerat. Din punct de vedere nutriţional, unii terapeuţi compară caisele cu ficatul de viţel.
Dieta cu caise tonifică întregul organism și este, datorită cantităţilor importante de vitamina A, un antioxidant puternic, care protejează împotriva bolilor oculare (mai ales cataractă și degenerescenţă maculară). Se spune că dacă mâncăm patru caise pe zi ne-am asigurat mai mult de jumătate din doza zilnică de vitamina A recomandată.


Autor: Evz.ro
Sursa: www.evz.ro  Vineri, 16 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu