ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 30 august 2013

Bacteriile intestinale ar putea fi de vină pentru kilogramele în plus
Bacteriile intestinale ar putea fi de vină pentru kilogramele în plus Numărul și diversitatea bacteriilor din intestine pot influenţa greutatea, susţine un nou studiu. Oamenii obezi au mai puţine bacterii și nu foarte variate.
„În cazul în care ai mai puţine bacterii intestinale și ești deja obez, în decursul anilor vei lua și mai mult în greutate. Este un cerc vicios care ameninţă sănătatea“, declară Oluf Pederson, cercetător la Universitatea din Copenhaga, Danemarca.
 
Bacteriile intestinale în număr mic pot provoca mici inflamaţii care cresc riscul unor boli cronice, cum ar fi cele de inimă sau diabetul, notează „Huffington Post“. „Chiar și persoanele normoponderale care nu au o diversitate a speciilor bacteriene, prezintă un risc crescut de a face aceste boli“, susţine S. Dusko Ehrlich, specialist la Centrul INRA pentru cercetări în agricultură, alimente și nutriţie din Franţa.
 
Studiul danezilor a demonstrat, de asemenea, că unul din patru oameni are cu 40% mai puţine bacterii decât ar trebui. Un alt studiu, realizat de francezi de această dată, a descoperit că obezii își pot spori numărul bacteriilor și diversitatea lor prin schimbarea dietei.
 
Totuși, cercetări anterioare au sugerat că schimbările de dietă pentru a influenţa bacteriile intestinale afectează creierul. Consumul de iaurt cu probiotice (micro-organisme care ajută la menţinerea echilibrului de bacterii intestinale) afectează activitatea cerebrală, menţionează unul dintre studii.

Autor: Adevarul
Sursa: adevarul.ro  Vineri, 30 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu