ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 28 iulie 2013

Paraguayos, fructul exotic care se găsește în magazinele de la noi, detronează piersica românească. Ce are atât de special
Paraguayos, fructul exotic care se găsește în magazinele de la noi, detronează piersica românească. Ce are atât de special
Arată ca niște gogoși portocalii, netede și au călătorit până la noi tocmai din Spania, unde sunt cunoscute sub denumirea de paraguayos. Românii le-au numit piersici plate și, în ciuda preţului destul de piperat, nutriţioniștii spun că merită încercate. Sunt mai dulci decât piersicele de la noi, mai mici, cât să-ţi încapă în căușul palmei, și nici nu dau la fel de multă aciditate la stomac.

Deși aceste fructe cresc în China încă de la începutul secolului XIX, străinii au început să le cultive din anii 2000, iar de atunci delicatesele au inundat pieţele din toată lumea. În 2005, au devenit populare printre copiii britanicilor, care le luau drept gogoși, dar și datorită cojii netede, fără puf, cum au piersicele obișnuite.
Adulţii care le-au încercat spun că piersicele plate au un gust deosebit, cu tentă de migdale, că lasă mai puţină zeamă și că pulpa se desprinde ușor de coajă, lucru care exclude efectul de “mâini lipicioase”.
Specialiștii merg chiar mai departe, adăugând că piersicele plate sunt mai scăzute în acid, ceea ce la face mai “prietenoase” cu stomacul. De altfel, ele sunt recomandate pacienţilor suferinzi de colon iritabil, cărora puful piersicelor normale le declanșează usturime, arsuri și dureri.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Vineri, 26 Iulie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu