Ce trebuie să știţi despre fasolea verde |
![]()
Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice
deosebite. Cunoscută și sub denumirea de „consumator de zahăr", fasolea
verde împiedică absorbţia zahărului și este o sursă de proteine fără
grăsimi.
Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului
organism. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnici care au
osteoporoză sau de persoane aflate în convalescenţă, fasolea verde este
un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-și îmbunătăţească starea de
sănătate.
Previne apariţia osteoporozei Studii recente realizate în Marea Britanie arată că vitaminele B5, B6, PP regăsite în compoziţia fasolei verde împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. La o concluzie similară au ajuns și specialiștii de la Secţia Medicală a Academiei Române. Astfel, cercetările au dovedit că la 80 la sută din persoanele care consumă fasole verde în mod regulat în tinereţe, riscul de a suferi de osteoporoză sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, potasiu și de fier este minim. De asemenea, vitamina K pe care o conţine fasolea verde este esenţială pentru sănătatea oaselor. Reglează nivelul glicemiei Fasolea verde este bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor și reduc secreţia de insulină. Potrivit specialiștilor americani, fasolea verde, cunoscută și sub denumirea de „consumator de zahăr", are puteri hipoglicemiante reale. De aceea, ei recomandă să includem această legumă în dieta de fiecare zi dacă se poate, sub formă de salată, în amestec cu alte legume sau în ciorbe. Recomandată în curele de slăbire Fasolea verde se digeră ușor și nu simţi o greutate în stomac după ce mănânci o porţie. Nu trebuie să ne facem griji nici în privinţa caloriilor, deoarece o porţie de 125 de grame de fasole verde gătită nu depășește 43 de calorii. Așa se explică faptul că este o legumă eficientă în curele de slăbire. Combate anemia și astenia Copiii, adolescenţii, femeile însărcinate și cele care alăptează au nevoie de o cantitate mai mare de fier. Acest mineral este important pentru metabolism, pentru toate funcţiile organismului. De asemenea, fierul întărește imunitatea și musculatura. De aceea, nutriţioniștii recomandă persoanelor cu deficit de fier să consume cât mai des fasole verde, sub formă de salată sau de suc extras din păstăile verzi, pentru a menţine în corp cantitatea necesară de fier. De asemenea, fasolea verde este un aliment foarte indicat în hrana convalescenţilor și a persoanelor astenice. Acest lucru se datorează conţinutului semnificativ de potasiu, vitamine din complexul B, glucide și de clorofilă. Scade nivelul colesterolului „rău" S-a constatat că fasolea verde are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului. Doctorul James Anderson de la Universitatea Kentucky ( SUA)precizează că un consum zilnic de fasole verde, măcar un castron, scade valoarea colesterolului în medie cu 19 la sută, iar în cazuri de excepţie, performanţa este de 30 la sută. Cu toate acestea, dacă dieta cu fasole verde este asociată cu un regim sărac în calorii, nivelul colesterolului scade foarte puţin, doar cu 7 la sută. Are proprietăţi diuretice Un alt beneficiu oferit de consumul de fasole verde este cel diuretic. Leguma este înzestrată cu proprietăţi diuretice și acţionează favorabil în cazul edemelor, în retenţiile de apă specifice în reumatism, în gută și în ascită. Decoctul de teci de fasole verde are efecte pozitive verificate în tratarea afecţiunilor rinichilor și a căilor urinare. Preparatele realizate din fasole verde contribuie la eliminarea clorului și a ureei din organism. Este o sursă de energie pentru creier În fasolea verde găsim cel mai bun tip de carbohidraţi complecși. Aceștia au un indice glicemic foarte mic, însă oferă energie pe o perioadă de timp foarte lungă. Specialiștii susţin că pentru menţinerea substanţelor hrănitoare , acest tip de carbohidraţi complecși se absorb încet și menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp, comparativ cu carbohidraţii simpli pe care-i întâlnim în zahăr. Acești nutrienţi complecși furnizează energie creierului și mușchilor. Reţeta săptămânii Frigărui delicioase cu fasole verde Calorii / 120 porţia Timp de preparare : 35 minute Ingrediente: 500 g piept de pui, tăiat felii, doi dovlecei, 200 g păstăi late de fasole verde , 4 morcovi, 10 roșii. Garnitură : salată verde. Preparare: În capătul frigăruii puneţi o felie de carne, continuaţi cu o felie din dovlecel , zece păstăi de fasole, un morcov, apoi, din nou o felie de dovlecel, iar la capătul frigăruii puneţi carne de pasăre. În acest fel preparaţi toate frigăruile, pe care le puneţi pe grătar, având grijă să le întoarceţi, să nu se ardă. Delicioasele frigărui se servesc cu garnitură de salată verde. |
Autor: Click.ro Sursa: www.click.ro Vineri, 26 Iulie 2013 |
duminică, 28 iulie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu