ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 18 aprilie 2013

Uleiuri esentiale cu puteri vindecatoare


Uleiuri esentiale cu puteri vindecatoare
esentiale cu puteri vindecatoare. Uleiurile esentiale pot inlocui cu succes o gramada de medicamente si tratamente de infrumusetare. Care si la ce te ajuta iti spune Chami Jotisalikorn, specialista in spa asiatic de lux.
Acnee
Uleiul esential de lemongrass este solutia – aplica-l pe ten pentru ca are proprietati anti-septice si anti-bacteriene, precum si darul de a regenera rapid pielea.
Sindrom premenstrual
Pentru a mai “scutura” din starea proasta, inhaleaza ulei esential de bergamota, menta sau iasomie.
Dureri de spate
Maseaza usor zona afectata cu ulei esential de camfor, citronella sau eucalipt – detensioneaza muschii rapid prin incalzire puternica.
Insomnie
Pune cateva picaturi de ulei esential de busuioc, iasomie sau ylang-ylang in cada si vei dormi mai apoi ca si cand nu ai avea nicio grija pe lume.
Mahmureala

Menta elimina durerea de cap, iar portocala te energizeaza – combina cateva picaturi din fiecare intr-o candela de aromoterapie si nu vei mai fi nevoita sa afisezi ochi umflati si piele mata de oboseala si nesomn.
Greturi
Lime, menta sau ghimbir, alege unul dintre aceste uleiuri esentiale, imbiba cu cateva picaturi un servetel de hartie si inhaleaza pentru a scapa de ameteli, greturile determinate de toxiinfectii alimentare sau de rau de miscare.
Raceli si tuse

Menta, eucaliptul, lime-ul, camforul sau ghimbirul sunt perfecte pentru inhalatii care iti vor decongestiona caile respiratorii. Adauga cateva picaturi intr-o oala cu apa fierbinte, pune-ti un prosop pe cap si inhaleaza vaporii.
Circulatie deficitara
Busuioc, ghimbir, lemongrass, menta, ylang-ylang – toate aceste uleiuri esentiale te ajuta sa-ti imbunatatesti circulatia in cazul in care nu faci destul .
Depresie
Pune in candela de aromoterapie ulei esential de ylang-ylang, bergamota sau iasomie – dupa doar cateva minute de inhalat, vei “scutura” orice stare proasta, fie ca e vorba de letargie sau de anxietate.
p
Oboseala si stres

Eucalipt, lemongrass, menta, ghimbir, iasomie sau mandarina – aceste uleiuri esentiale te vor ajuta sa te relaxezi si sa regasesti energia pierduta dupa multe ore de munca sau “ganduri rele”.
Tin departe insectele
Camforul, lemongrass-ul, citronella sau busuiocul pot fi aplicate direct pe pielesau pe haine si vor tine departe toate insectele. Unde mai pui ca ai scapat de mirosul respingator de chimicale pe care il au de obicei spray-urile anti-insecte.
Sursa: Cosmopolitan / napocanews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu