Metode simple pentru creșterea energiei |
![]()
Oboseala cronică stimulează dorinţa de a nu face nimic. De aceea, cei
afectaţi de această maladie a secolului își îndreaptă atenţia spre
stimulente care creează senzaţia de falsă energie.
O ceașcă de cafea în plus, o băutură energizantă, ceai negru sau o
porţie dublă de ciocolată sunt energizante pentru scurt timp. Din
păcate, aceste alternative „fură" mineralele din oase și tulbură somnul.
În astfel de situaţii, nutriţioniștii europeni recomandă ca persoanele obosite să evite curele cu tonice precum spirulina, pudra de orz și algele verzi-albăstrui. În locul acestora, infuziile de ovăz, de frunze de urzică și de mentă, bogate în vitamine din complexul B și în potasiu sunt indicate ca fiind surse excelente de stimulare a energiei. În plus, tonicele naturale de acest tip pot fi achiziţionate la preţuri convenabile. Totodată, în acest caz, nutriţioniștii europeni spun că femeile obosite au nevoie de grăsimi și de surse naturale de vitamina E, care pot fi procurate din anumite alimente cum ar fi: seminţele de floarea-soarelui, uleiul de măsline, fructele de avocado și untul de arahide. În schimb, în astfel de situaţii, bărbaţilor li se recomandă câte o ceașcă de infuzie urzică și de păpădie, leacuri dovedite, care ţin în frâu efectele stresului cotidian. În același timp, persoanele foarte obosite trebuie să-și alcătuiască cu grijă micul dejun, fără să-și "aglomereze" dieta cu alimente bogate în carbohidraţi (pâine, paste făinoase, cartofi, fasole etc), deoarece aceste alimente sunt surse de energie temporară. În locul lor, persoanelor care sunt afectate de oboseala cronică trebuie să aleagă o dietă bogată în proteine (ouă, produse lactate, carne și pește), deoarece o astfel de hrană eliberează energia în mod treptat și asigură un nivel constant al glucozei în sânge. Aceasta este și concluzia unui studiu, efectuat de medicul nutriţionist Donald K. Layman, de la Universitatea din Illinois, Statele Unite. Cercetătorul precizează că femeile care au consumat mai multe proteine, reducând cantitatea carbohidraţilor, au avut mai multă energie pe parcursul zilei. |
Autor: click.ro Sursa: www.click.ro Sambata, 12 Ianuarie 2013 |
sâmbătă, 12 ianuarie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu