ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 30 august 2012

Iată tabelul lui Menci cu mâncare bună și mâncare rea

 Iată tabelul lui Menci cu mâncare bună și mâncare rea
Iată tabelul lui Menci cu mâncare bună și mâncare rea Rafturile magazinelor sunt ticsite de produse alimentare cu etichete cât mai colorate, ca să-ţi ia ochii. Însă, în ultima perioadă, tot mai multă lume caută mâncare naturală, fără conservanţi și aditivi, dar aceasta este, de cele mai multe ori, foarte scumpă. Pentru cei care vor să aleagă alimentele cel mai puţin nocive, fără să cheltuiască mai mult decât până acum pe mâncare, celebrul profesor Gheorghe Mencinicopschi îi sfătuiește ce să cumpere.
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a realizat, pentru Libertatea, o analiză a 31 de alimente de bază și ne arată ce trebuie să evităm sau să alegem atunci când cumpărăm mâncarea cea de toate zilele. Dr. Menci ne învaţă, de exemplu, ce fel de lapte, pâine sau fructe sunt bune pentru consum ori pe care este indicat să le evităm. Profesorul spune un “Nu” răspicat alimentelor procesate, cum este, de pildă, brânza topită, și ne sfătuiește să consumăm brânza în stare cât mai naturală, fiind de preferat brânza de vaci.
Nu vrea să audă de mezeluri
Totodată, specialistul nu vrea să audă de mezeluri, de exemplu de cârnaţii din comerţ, și este mare “fan” al celor preparaţi în casă. Iar când vine vorba de sucurile carbogazoase de pe piaţă, Menci se încruntă imediat. “Faceţi sucuri acasă, din fructe, și combinaţi-le cu apă minerală, plată sau carbogazoasă”, ne îndrumă directorul ICA. Așadar, iată tabelul lui Menci cu alimente bune și alimente proaste!
Am fost la cumpărături cu «dușmanul E-urilor».
În februarie, anul trecut, Libertatea v-a prezentat lista de cumpărături a profesorului Mencinicopschi
Cum toţi se întreabă ce mănâncă dr. Menci, cel care critică mai mereu parcă toate produsele, Libertatea l-a convins, anul trecut, pe “dușmanul Eurilor” să ne lase să mergem cu el la cumpărături, să vedem ce alege de pe rafturile magazinului specialistul în alimentaţie sănătoasă. Sincer, ne așteptam să nu cumpere foarte multe, însă a reușit să umple căruciorul foarte ușor! A luat “la greu” fructe și legume, românești sau din UE, carne proaspătă, ciuperci, paste din grâu dur (grano duro), pește proaspăt, niște cotlete de porc pentru grătar și multe alte bunătăţi! A evitat total preparatele, mezelurile, sucurile sau raionul cu biscuiţi și napolitane.

Statisticile europene sunt îngrijorătoare / În România sunt 4 milioane de adulţi obezi
Românii mănâncă mult și prost și scot din buzunare aproape o treime din veniturile lunare pentru a se hrăni. Astfel, conform statisticilor europene, ţara noastră a ajuns să ocupe primul loc în UE în privinţa sumelor cheltuite pe mâncare, circa 100 de euro, ceea ce reprezintă 30% din venitul mediu. Totuși, acești bani se duc pe mâncare proastă, pentru că tot statisticile europene ne situează pe locul trei pe continent în ceea ce privește numărul persoanelor obeze. În ţara noastră, la ora actuală, sunt luaţi în evidenţă 4 milioane de adulţi obezi.


Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Joi, 30 August 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu