| De ce afecţiuni ne ferește păducelul? |
Folosit încă din antichitate ca remediu în diferite afecţiuni
hepatice, păducelul este o plantă cunoscută și pentru proprietăţile sale
tonice.
Florile, frunzele și fructele de păducel sunt bogate în vitamine și
minerale, antioxidanţi, acizi organici, glucide, aceticolină, pectină,
taninuri și uleiuri volatile.
Menţine inima sănătoasă Consumul de păducel contribuie la menţinerea sănătăţii aparatului cardiovascular, având acţiune cardiotonică, reglează ritmul cardiac, normalizează valorile tensiunii arteriale și pe cele ale colesterolului sangvin. De asemenea, păducelul favorizează circulaţia sângelui la nivel central și periferic, prevenind apariţia aterosclerozei și a accidentelor vasculare cerebrale. De aceea, păducelul este recomandat în caz de hipertensiune arterială, tahicardii, cardiopatie ischemică, nevroză cardiacă și tulburări neurovegative. Reduce anxietatea și depresia Păducelul este cunoscut și pentru proprietăţile sale calmante, de liniștire și de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De asemenea, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii. Luptă împotriva radicalilor liberi Datorită proprietăţilor antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecţiuni grave, precum cancer. De asemenea, planta previne apariţia osteoporozei și a depresiei, îmbunătăţind memoria și concentrarea. Cum se administrează? Păducelul poate fi consumat sub formă de infuzie (2-3 căni de ceai pe zi), de tinctură (5-10 picături de două ori pe zi, diluate în apă), de capsule și de sirop (4-6 linguri pe zi). |
| Autor: Click Sanatate Sursa: www.clicksanatate.ro Duminica, 12 August 2012 |
duminică, 12 august 2012
De ce afecţiuni ne ferește păducelul?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu