Cătina, cel mai bun energizant |
![]()
Proprietăţile cătinei sunt cunoscute de sute de ani în întreaga lume.
Ea este unul dintre cei mai buni antioxidanţi naturali și ajută la
regenerarea celulelor. Iată care sunt calităţile acesteia și cum să
prepari leacurile cu cătină.
Ceaiul ne provoacă poftă de mâncare
Fructele de cătină conţin vitamina A și C, complexul de vitamine B, E, P, K, F și microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier și sodiu. Dintre toate fructele, ea are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decât citricele. În plus, este bogată și în beta-caroten (mai mult decât morcovul), în pectine, în zaharuri, în aminoacizi și în acizi grași esenţiali. Ceaiul este recomandat persoanelor lipsite de poftă de mâncare și cu imunitate scăzută. Fructele stimulează imunitatea Fructele de cătină conţin vitamina A și C, complexul de vitamine B, E, P, K, F și microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier și sodiu. Dintre toate fructele, ea are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decât citricele. În plus, este bogată și în beta-caroten (mai mult decât morcovul), în pectine, în zaharuri, în aminoacizi și în acizi grași esenţiali. Cătina este recomandată persoanelor lipsite de poftă de mâncare și cu imunitate scăzută. Uleiul, bun în hepatită Cătina este indicată în special anemicilor, pentru recuperarea energiei după efort fizic și intelectual. Ea ajută organismul să se refacă mult mai ușor după o boală și este folosită frecvent ca adjuvant în tratarea gripei și a răcelii. Hepatita, colita, ateroscleroza, dependenţa de alcoolist și de ţigări se vindecă mai repede dacă ţii o cură cu cătină. Pune două picături de ulei de cătină într-o linguriţă cu miere și ia-o de trei ori pe zi, timp de zece zile pe lună. Consumaţi-o de trei ori pe zi Uleiul de cătină este indicat pentru creșterea imunităţii, oprirea dezvoltării celulelor canceroase, dar și în tratarea afecţiunilor endocrine. Pentru a prepara uleiul de cătină, ai nevoie de un kilogram de fructe, pe care le speli bine cu apă, după care le zdrobești cu o lingură de lemn într-un vas emailat sau de sticlă. Strecori sucul obţinut printr-un tifon, după care-l lași 24 de ore la temperatura camerei, însă fără a acoperi etanș vasul. Pelicula de culoare mai deschisă care se va obţine la suprafaţă este uleiul de cătină. Pentru prevenirea și tratarea problemelor glandei tiroide, poţi lua câte 20 de picături, de trei ori pe zi, timp de o lună. Se pot face câte 2-3 cure pe parcursul anului. |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Luni, 13 August 2012 |
miercuri, 15 august 2012
Cătina, cel mai bun energizant
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu