8 alimente care scad colesterolul! |
![]()
Schimbarea modului de viaţă și mai ales a dietei e baza pentru a
ajunge la valori normale ale colesterolului. Iată opt alimente care te
ajută.
1. Se recomandă de cel puţin trei ori pe săptămână cereale integrale. Porumbul este cel mai indicat.
2. Dintre fructe, se spune că mărul este cel mai bun și la îndemână. 3. Nu ocoliţi ceapa. Tăiată fideluţă, se călește în puţin ulei de măsline cu ardei gras roșu, verde și galben și se servește alături de orez simplu. 4. Laptele și brânza de soia sunt foarte hrănitoare dar ajută foarte mult și la scăderea colesterolului. În China majoritatea gospodinelor pun zilnic pe masă produse din soia, obicei foarte sănătos. 5. Mâncaţi pește. Cu cât este mai gras (somon) cu atât este mai bun pentru combaterea efectelor colesterolului. 6. Usturoiul este foarte bun pentru scăderea colesterolului. Aici se folosește în cele mai multe dintre felurile de mâncare dar și consumat murat. Se ia usuroi proaspăt și se pune la murat în oţet și puţin zahăr. 7. Ciupercile maro, uscate, sunt foarte eficiente. Se pun la muiat în apă clocotită după care se spală bine și se taie fideluţă. Se vor căli sau înăbuși în puţin ulei de măsline sau de soia cu puţină ceapă tocată și ghimbir tăiat foarte fin (se va adăuga puţină apă caldă-foarte puţină) iar când sunt gata se adaugă ceapă și usturoi. Se servește cu orez simplu și cu o salată de castraveţi. 8. S-a descoperit că vinetele conţin vitamina P și vitamina C care împreună ajută la scăderea colesterolului. |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Sambata, 11 August 2012 |
duminică, 12 august 2012
8 alimente care scad colesterolul!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu