ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 iulie 2012

5 reţete pentru combaterea varicelor

5 reţete pentru combaterea varicelor
5 reţete pentru combaterea varicelor
Mai frecvente la femei, varicele sunt mai mult decât o problemă estetică. Până la medicamente sau la operaţie, ai câteva soluţii naturale care dau rezultate foarte bune.
Îţi simţi picioarele obosite, dureroase și ai crampe?
În plus, la nivelul pielii observi vinișoare de sânge sparte care în timp își măresc dimensiunea?
Natura îţi oferă un ajutor valoros pentru tratarea varicelor.
Trebuie să ai răbdare și să urmezi tratamentul până când observi o îmbunătăţire a stării vaselor de sânge (în funcţie de stadiul lor, varicele pot chiar dispărea).
Pe lângă tratamentul natural, este indicat să eviţi să stai în picioare, iar dacă nu ai cum, ar fi bine să porţi ciorapi elastici compresivi sau bandaje care strâng.
Este indicat și repaus total, la pat, cu picioarele ridicate, însoţite de băi și de masaje ale zonei afectate.
Pentru cură externă
1. Se fac cataplasme cu 2 straturi de frunze de varză proaspete, peste care se aplică un pansament pentru a păstra locul cald și frunzele nemișcate.
Se păstrează bandajul peste noapte. Varza are efect de descongestionare a ţesuturilor și de activare a circulaţiei sângelui.
2. Începând cu luna mai până în luna septembrie, găsești pe câmpuri flori de gălbenele.
Odată uscate, din acestea poţi prepara o infuzie concentrată, din 4 linguri la 1 litru de apă, cu care poţi să faci băi locale. Infuzia poate fi consumată și ca atare.
Efectul gălbenelelor este de tonifiere a circulaţiei venoase și limfatice și de combatere a cheagurilor de sânge.
3. Din frunze de pătlagină poţi prepara infuzie și decoct, pentru băi locale. Infuzia se prepară din 2-3 linguri la 1 litru de apă, iar decoctul, din 5-10 linguri de frunze proaspete la 1 litru de apă.
Din frunze uscate poţi prepara un decoct (2-4 linguri la 1 litru de apă). Cu aceste leacuri poţi face băi locale, efectul lor fiind de combatere a cheagurilor de sânge și de tonifiere a vaselor de sânge.
Pentru cură internă
4. Prepară un sirop din 50 g de usturoi curăţat și fiert în 200 ml de apă.
Filtrează, amestecă zeama astfel obţinută cu 50 g zahăr și bea zilnic 2-3 linguri din acest sirop.
Tot din usturoi, zdrobiţi și lăsaţi la macerat 5 zile în alcool (cantitate egală) se prepară un remediu intern, din care se iau 2 linguriţe pe zi, timp de 10 zile.
5. Tot un remediu intern este și infuzia din amestec din părţi egale de chiparos (frunze și fructe), castan sălbatic (frunze, scoarţă și fructe), alun (frunze), ginkgo (frunze) și călin (scoarţă).
Infuzează 2 linguriţe din amestec într-o cană cu apă fierbinte și bea cel mult trei căni pe zi. Nu contează dacă le bei înainte sau după masă.
SFAT: Pentru reducerea varicelor, urmează o cură cu căpșuni, câte 1-1,5 kg de fructe pe zi, timp de 2 săptămâni.

Autor: Click Sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Vineri, 27 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu