ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 19 aprilie 2012

Veste bună pentru bărbaţi: Tratament revoluţionar al cancerului de prostată

 Veste bună pentru bărbaţi: Tratament revoluţionar al cancerului de prostată
Veste bună pentru bărbaţi: Tratament revoluţionar al cancerului de prostată
Un tratament extrem de eficient al cancerului de prostată le dă mari speranţe bărbaţilor. În urma studiilor făcute de specialiști a rezultat că acest tratament poate vindeca 9 din 10 cazuri, fără efecte secundare și fără complicaţii.
Tratamentul revoluţionar constă într-o terapie cu ultrasunete de înaltă frecvenţă care "focalizează" numai tumoarea și o distrug. Astfel, bărbaţii ar putea fi trataţi fără a mai sta în spital după operaţie și fără riscul producerii neplăcutelor efecte secundare sau complicaţii după această intervenţie, așa cum se întâmplă în tratamentele clasice, informează publicaţia britanică The Telegraph, în ediţia online.
Studiul făcut de specialiști asupra noii tehnologii - HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)- a arătat că aceasta oferă "rezultatul perfect", care constă în absenţa efectelor secundare majore și dispariţia tumorii după 12 luni de tratament, în 9 din 10 cazuri de cancer de prostată. Tratamentele clasice -intervenţia chirurgicală și radioterapia-  oferă acest rezultat numai în jumătate din cazurile de cancer de prostată.
Tehnologia HIFU oferă posibilitatea selecţiei tumorilor chiar și de dimensiunea unui bob de orez din glandă și "ţintirea" acestora cu ultrasunetele care sunt aerse și distruse prin acest procedeu. 
Din studiul condus de specialistul Hashim Ahmed, de la University College London Hospitals NHS Foundation Trust și University College London, realizat pe un eșantion de 41 de bărbaţi suferinzi de cancer la prostată, a rezultat că 95% dintre ei s-au vindecat total de cancer după 12 luni și numai unul din zece a suferit de impotenţă, dar niciunul nu s-a ales cu incontinenţă.
Specialiștii informează că vor urma și alte studii mai extinse asupra noii tehnologii de combatere a cancerului de prostată și că această terapie ar putea deveni rutină în sistemul de sănătate publică (din Marea Britanie, deocamdată, n.r.) în cel mult 5 ani.


Autor: Romania tv
Sursa: www.rtv.net  Marti, 17 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu