Dr. Mencinicopschi: Cum să avem un ospăţ sănătos de Paște |
![]() Cuvântul de ordine în perioada sărbătorilor pascale este din punct de vedere al alimentaţiei moderaţia, potrivit prof. dr. Gh. Mencinicopschi, directorul Institutului Naţional de Alimentaţie. El a spus că este bine să se înceapă cu o salată, pentru a pregăti sucurile gastrice, în niciun caz cu alcool pe stomacul gol, iar mâncarea trebuie împărţită în reprize. Potrivit acestuia, felurile grele - friptură, drob, pască - nu trebuie să se mănânce unul după altul, ci cu pauze între ele. Aceste preparate nu trebuie însoţite de cartofi, orez, ci de legume, care ajută la digestie. Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie și nu trebuie să se fumeze, a adăugat prof. dr. Mencinicopschi, care a indicat să se bea multă apă. După mâncare este bine să se consume un fruct, cum ar fi ananas proaspăt sau kiwi, pentru că acestea ajută digestia, a subliniat specialistul. Persoanele care au ţinut post trebuie să fie atente pentru a nu face crize biliare, renale, pancreatite.După asemenea mese copioase se impun multă mișcare și o cură de detoxifiere, a adăugat prof. dr. Mencinciopschi. |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Vineri, 13 Aprilie 2012 |
vineri, 13 aprilie 2012
Dr. Mencinicopschi: Cum să avem un ospăţ sănătos de Paște
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu