ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 19 aprilie 2012

CURCUBEUL din farfurie. Cum te ajută alimentele colorate să lupţi contra îmbătrânirii și bolilor

CURCUBEUL din farfurie. Cum te ajută alimentele colorate să lupţi contra îmbătrânirii și bolilor
CURCUBEUL din farfurie. Cum te ajută alimentele colorate să lupţi contra îmbătrânirii și bolilor
Cu toţii știm că "verdele" nu trebuie să lipsească din farfurie într-o zi normală, însă sunt importante toate celelalte culori. Vrei să ai un corp frumos și armonios datorită dietei zilnice? Adaugă culori în farfurie pentru a evita problemele de sănătate și cele legate de aspectul fizic.
"Consumul de alimente de diferite culori ne asigură în mod cert o piele strălucitoare, o siluetă mai subţire și ne ajută să luptăm împotriva bolilor ", susţine nutriţionista Linda Foster, scrie The Mirror.
Iată cum putem avea un adevărat curcubeu în farfurie:
Violet. Produse precum afinele, smochinele, prunele, strugurii, vinetele, varza roșie și chiar vinurile roșii conţin niveluri ridicate de antioxidanţi puternici, cum ar fi resveratrolul și antocianinele. Antocianinele ne pot proteja împotriva bolilor de ficat, reduc tensiunea arterială și luptă contra îmbătrânirii premature, în timp ce resveratrolul poate reduce riscul de boli cardiace și cancer și îmbunătăţește memoria. Afinele sunt un aliat și în lupta contra creșterii în greutate.
Portocaliu. Portocalele, morcovii, dovleceii, cartofii dulci, piersicile, ardeii și dovleacul sunt pline de betacaroten (antioxidant), precum și un alt carotenoid numit beta-cryptoxanthin. Betacarotenul ne protejează vederea, pielea și poate preveni apariţia cancerului. Beta-cryptoxanthina are beneficii asupra tractului respirator și reduce inflamările cauzate de artrită.
Roșu. Roșiile, ardeii, căpșunile, zmeura, coacăzele și cireșele conţin un antioxidant puternic, numit licopen, precum și antocianine. În plus, conţin vitaminele A și C. Licopenul este o substanţă ce protejează pielea de efectele arsurilor solare și are efecte antitumorale în cancerul de prostată, sân, vezică urinară, plămâni și piele. Licopenul reduce semnificativ riscul ateroscleroze.
Galben. Bananele, lămâile, porumbul, ananasul, grepfrutul și ardeii galbeni conţin carotenoizi, care pot reduce riscul îmbolnăvirii cu anumite forme de cancer și pot ajuta la îmbunătăţirea strălucirii pielii. În plus, reduc riscul de a dezvolta boli de inimă și întăresc sistemul imunitar.
Verde. Spanacul, castraveţii, broccoli, varza, fasolea verde, mazărea, merele, strugurii și fructele kiwi sunt bogate în carotenoizi numiţi luteină și zeaxantină, precum și alte substanţe ca betacaroten, vitamina K, fier, potasiu și calciu. Luteina și zeaxantina sunt importante in prevenirea orbirii, în special la persoanele în vârstă. O porţie zilnică din oricare dintre aceste alimente poate reduce riscul de a suferi un atac de cord.
Alb. Cartofii, ceapa, usturoiul, ciupercile și conopida sunt bogate în antioxidanţi precum beta glucan, un imunostimulator extrem de eficient care ajută la întărirea capacităţii naturale de apărare a organismului. Alicina conţinută de usturoi influenţeaza tensiunea arterială, nivelul de insulină și trigliceridele.
 

Autor: Mediafax
Sursa: www.realitatea.net  Miercuri, 18 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu