Trucuri ca să mănânci mai puţin |
![]() Cu cât este mai puternică aroma unui preparat culinar, cu atât vom mânca o cantitate mai mică din el, spun nutriţioniștii olandezi. Aroma alimentelor poate fi o modalitate prin care să putem controla dimensiunea porţiilor, după cum reiese dintr-un studiu olandez coordonat de medicul Rene de Wijk. Acesta a observat că există tendinţa de a mânca o cantitate mai mică din preparatele care au un miros plăcut și intens. Voluntarii care au luat parte la studiu au mâncat câte o prăjitură cu cremă în timp ce erau expuși unor arome de intensitate diferită. Aromele cele mai puternice i-au determinat pe participanţii la studiu să muște cantităţi mai mici din prăjitura primită. Din acest motiv, senzaţia de saţietate s-a instalat înainte ca ei să termine porţia de prăjitură, ceea ce înseamnă un aport mai mic de calorii. Nutriţioniștii spun că aromatizarea alimentelor ar putea fi o suluţie nu doar de a ne menţine silueta, ci și de a slăbi. Farfuriile roșii reduc apetitul Un alt studiu, publicat la începutul acestui an, susţinea că și culoarea farfuriilor în care mâncăm ne poate influenţa apetitul și, implicit, greutatea corporală. Astfel, cercetătorii germani și suedezi au constat că farfuriile roșii ne determină să mâncăm cu până la 40% mai puţin, comparativ cu cele albe sau albastre. Același lucru este valabil și în cazul băuturilor servite în pahare roșii. Explicaţia este că asociem culoarea roșie cu un pericol sau cu o interdicţie. |
Autor: Adevarul Sursa: www.adevarul.ro Vineri, 23 Martie 2012 |
vineri, 23 martie 2012
Trucuri ca să mănânci mai puţin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu