7 reguli alimentare pentru detoxificare |
![]() 1. Fă exces de legume. Acestea sunt sănătoase, bogate în antioxidanţi, vitamine și minerale, fibre și apă. 2. Bea 2 litri de lichide zilnic: apă, infuzie de plante, ceai verde, supă sau ciorbă de legume. Ca să elimini toxinele ai nevoie de suficientă apă care să joace rolul de “cărăuș”. 3. Alege pâinea și cerealele integrale. Fie că este vorba de făină, pâine, paste, orez sau cereale, varianta integrală este mult mai bogată în minerale. 4. Redescoperă leguminoasele și fructele oleaginoase. Include în alimentaţia ta zilnic fasole, mazăre, linte, năut, nuci, alune și migdale, care au un conţinut mare de proteine vegetale și fitonutrienţi. 5. Consumă produse probiotice. 50% din funcţia de apărare a organismului este realizată pe seama imunităţii intestinale. Consumă regulat iaurt. Acesta reface flora bacteriană și ușurează digestia. 6. Mănâncă pește gras de două ori pe săptămână. Somonul, crapul, știuca și macroul conţin acizi Omega 3, indispensabili bunei funcţionări a organismului. 7. Renunţă la fumat și la alcool. Alcoolul solicită inutil ficatul, cel mai important organ din procesul de detoxificare. Nicotina are o acţiune nocivă pentru toate ţesuturile și organele. |
Autor: Libertatea Sursa: www.libertatea.ro Vineri, 23 Martie 2012 |
vineri, 23 martie 2012
7 reguli alimentare pentru detoxificare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu