ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 8 ianuarie 2012

Sucul de ceapă te scapă de anemie

Sucul de ceapă te scapă de anemie
Sucul de ceapă te scapă de anemie
Știai că remediile cu ceapă sunt de ajutor pentru calmarea durerilor? Ceapa poate fi consumată crudă, sub formă de infuzie sau de tinctură. Mai multe despre proprietăţile ei terapeutice citești în numărul de ianuarie al revistei "Click! Sănătate".
Tinctura, leac pentru angină
O durere puternică în piept și dificultate în respiraţie? Tinctura de ceapă este un bun remediu pentru angina pectorală.
Prepară tinctura din două cepe mici, pe care le tai felii și le lași la macerat timp de 10 zile în 100 ml de alcool de 70 de grade.
Ulterior, filtrezi amestecul și iei două linguriţe de tinctură (în puţină apă) înainte de masa de prânz și seară.
Un alt tratament pentru angina pectorală este și amestecul de ceapă roșie, usturoi, zeamă de lămâie și miere.
Iei o ceapă roșie mai mare, o cureţi și o zdrobești ușor, după care faci același lucru și cu un căţel de usturoi.
Peste ceapă și peste usturoi adaugi zeama de la o lămâie, șapte-opt linguri de miere, după care lași amestecul la macerat timp de 3 zile într-un litru de apă fiartă. Ia câte o linguriţă de trei ori pe zi până la ameliorarea simptomelor.
Vinul de ceapă întărește imunitatea
Mai mult ca oricând, pe perioada iernii trebuie să avem grijă de sistemul imunitar. Împotriva tusei, durerilor de gât și a răcelii poţi încerca vinul de ceapă.
Într-un borcan de un litru pune 250-300 g de ceapă tocată, peste care adaugi 100 g miere de albine și vin alb până umpli borcanul.
Lași borcanul acoperit timp de două săptămâni, după care strecori vinul și iei câte 50 ml de trei ori pe zi, înainte de mese.
Vinul de ceapă este un bun remediu și pentru a combate astenia.
Pentru a scăpa de stările de oboseală ia câte trei linguri de vin de ceapă pe zi, înainte de micul dejun, prânz și cină.
Decoctul stimulează circulaţia sângelui
Indiferent de anotimp, mâinile și picioarele îţi sunt tot timpul reci? Un bun tratament pentru insuficienţa circulatorie periferică este decoctul de ceapă.
Îl poţi prepara din 4-6 cepe, pe care le pui la fiert într-un litru de apă, timp de 10-15 minute, după care adaugi 50 g de miere.
Pentru stimularea circulaţiei sângelui poţi bea una-două căni pe zi. Pentru aceeași problemă, mai este indicat și sucul de ceapă, pe care îl poţi obţine prin stoarcerea sau zdrobirea (prin mașina de tocat) mai multor cepe.
Peste suc poţi adăuga și miere, după care amestecul trebuie ţinut la frigider pentru câteva ore.
Poţi lua zilnic câte 50 g de suc timp de o lună, după care faci pauză o săptămână.
Mai poţi trata
- cataplasmele cu ceapă coaptă sunt indicate în caz de abces și amigdalită;
- cataplasmele cu ceapă crudă pot fi un bun remediu pentru tratarea durerilor reumatice, migrenelor și în caz de dismenoree;
- sucul de ceapă e un bun tratament pentru afte, pistrui sau negi.
Stimulează apetitul
Efectele terapeutice ale cepei se datorează compoziţiei variate: vitamine (C, B1, B2, B6, E, PP, acid folic), minerale (fosfor, iod, seleniu, zinc) aminoacizi, compuși sulfuraţi, uleiuri eterice, fitohormoni, pectină, celuloză, enzime și acizi organici.
"Ceapa are efect de stimulare a tranzitului intestinal, efect depurativ-detoxifiant (în alergii, gută), antiseptic la nivel digestiv și respirator, scade glicemia și colesterolul rău, stimulează apetitul", susţine medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie și reflexoterapie.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Duminica, 8 Ianuarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu