ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 31 decembrie 2011

Sucul de pere reduce pofta de mâncare

Sucul de pere reduce pofta de mâncare
Sucul de pere reduce pofta de mâncare Sucurile din fructe sunt bogate în fitonutrienţi, substanţe care protejează împotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului și au efect benefic asupra tuturor sistemelor din organism. Dr. Mihaela Bilic vă învaţă, în cartea sa “Trăiesc, deci mă abţin”, ce vitamine sunt conţinute în mai multe sucuri, în funcţie de fructul din care alegeţi să le faceţi.

    Mărul e un adevărat izvor de fitonutrienţi, ca de exemplu quercetina, care combate ateroscleroza și trombozele, prin scăderea oxidării colesterolului. Fibrele solubile din măr se numesc pectine și reduc nivelul colesterolului din sânge. Pectinele au consistenţă de gel și determină absorbţia lentă a zahărului din măr, indicele glicemic e scăzut, iar glicemia nu crește brusc, fapt ce le recomandă în alimentaţia diabeticilor.
Para are cel mai scăzut indice glicemic dintre toate fructele, fiind recomandată diabeticilor și persoanelor care ţin cură de slăbire. În plus, fibrele solubile din compoziţia acesteia previn pofta de dulce, reduc nivelul colesterolului și pofta de mâncare. Sucul de pere este recomandat și în alimentaţia sugarilor, pentru că are un gust neutru și nu dă niciodată alergii.
Citricele sunt bogate în vitamina C, fibre și fitonutrienţi, prevenind riscul de apariţie a cancerului (în special de stomac și de colon), a gastritelor, a constipaţiei și protejează cristalinul de cataractă. Sucul de portocale conţine vitamina B, iar antioxidantul numit hesperitină inhibă dezvoltarea cancerului la sân.

    Sucul de banană e sărac în sodiu și bogat în potasiu și magneziu, ceea ce o face alimentul ideal pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Potasiul acţionează prin două mecanisme în prevenirea bolilor cardiovasculare: dilată vasele de sânge și scade tensiunea. Bananele tratează ulcerul și constipaţia.




Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Vineri, 30 Decembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu