Ananasul, bun pentru digestie! |
![]() Aproape toate felurile tradiţionale de mâncare, aflate pe masă de Sărbători, sunt preparate din ingrediente incompatibile, greu de digerat. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne dă câteva sfaturi despre cum să mâncăm sănătos în această perioadă. 1. La masa de Crăciun trebuie să ţineţi cont de faptul că unii dintre noi au ţinut post, iar consumul brutal de astfel de mâncăruri indigeste, acompaniate de alcool în exces, poate declanșa crize pancreatice acute, extrem de periculoase sau indigestii, care ne pot strica ușor sărbătoarea. 2. Masa de Crăciun trebuie abordată cu mare cumpătare, împărţind bucatele în reprize mici și dese, cu pauze de plimbare în aer curat. 3. În încăperea în care luăm masa de sărbătoare în nici un caz nu trebuie să fumăm! 4. Este indicat să folosim suplimente alimentare digestive pe bază de enzime și săruri biliare. 5. Consumaţi ananas crud, pentru ușurarea digestiei. Fructele sunt ideale pentru digestie, dar numai la distanţă de 3-4 ore de masa principală. 6. Faceţi pauze între consumul de specialităţi și evitaţi asocierile cele mai nerecomandate. Încercaţi să consumaţi un singur fel de mâncare odată, după care luaţi o pauză. 7. Nu înfulecaţi, nu vă grăbiţi, mestecaţi îndelung mâncarea. Când vă așezaţi la masă trebuie să fiţi odihniţi, să creaţi o ambianţă plăcută de calm și armonie, cu muzică de calitate specifică sărbătorilor. «Excesele ne pot trimite la spital» ![]() Sarmale, carne de porc și produse tradiţionale din porc, caltaboși, șorici, tobă, cârnaţi, piftie, jumări, șunculiţă afumată, dulciuri și aperitive, toate aceste bunătăţi se află pe mesele noastre în zilele de sărbătoare. Atenţie, însă! Toate conţin ingrediente care, îmbinate, sunt greu de digerat, hipercalorigene și care, stropite generos cu alcool, ne pot trimite de urgenţă la spital! |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Luni, 19 Decembrie 2011 |
marți, 20 decembrie 2011
Ananasul, bun pentru digestie!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu