ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 22 noiembrie 2011

Ghimbirul, leac imunizant

 Ghimbirul, leac imunizant
Ghimbirul, leac imunizant Ghimbirul este folosit de secole ca adjuvant în tratarea mai multor afecţiuni. El face minuni în întărirea sistemului imunitar și ajută organismul să lupte contra bolilor.  
Bun împotriva cancerului ovarian
Ghimbirul este considerat o armă puternică în tratarea cancerului ovarian. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan arată faptul că pudra de ghimbir poate ucide celulele cancerigene din zona genitală. Specialiștii au dizolvat pudra de ghimbir și au pus substanţa în contact cu celulele de cancer ovarian dintr-un laborator. În mod surprinzător, ghimbirul a cauzat dispariţia celulelor bolnave.
Previne cancerul de colon
Nu numai că este bun la gust și dă o savoare aparte mâncărurilor, dar ultimele inovaţii în domeniul sănătăţii susţin că ghimbirul poate încetini creșterea celulelor cancerului colonrectal. Acest lucru se întâmplă deoarece condimentul-minune, cum i se mai spune ghimbirului, scade inflamaţia care duce la tumori. În timpul experimentului,30 de voluntari au făcut biopsii de colon, fiind împărţiţi în două categorii. Timp de 28 de zile, un grup de oameni a luat suplimente de ghimbir, în timp ce o parte dintre pacienţi au băut pastile cu efect placebo. După ce le-au făcut din nou biopsii, cercetătorii au descoperit ca inflamaţia colonului a scăzut cu 28 de procente în cazul celor care luaseră zilnic două grame de suplimente pe bază de ghimbir sau două linguriţe de condiment proaspăt ras.
Răcelile trec cu ceai de ghimbir
Uleiurile volatile din ghimbir, „responsabile” de gustul picant, sunt puternic antiseptice, activează imunitatea și îndepărtează infecţiile virale, cum sunt răcelile, amigdalitele, bronșitele și enteritele. În plus, ajută la eliminarea toxinelor și sunt benefice pentru buna funcţionare a sistemului digestiv. Prepară un ceai din 25 de grame de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă, jumătate de litru de apă și zeamă stoarsă de la o lămâie. Pune rădăcina la fiert până dă apa în clocot, acoperă și lasă la foc mic timp de 20 de minute. Adaugă zeama de lămâie și îndulcește cu miere după gust. Bea zilnic trei căni, înainte de a mânca, până te pui pe picioare.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Duminica, 20 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu