ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 22 noiembrie 2011

 Tinctura de propolis ne ferește de viroze
Tinctura de propolis ne ferește de viroze
În ultimele zile, anunţurile meteo nu mai contenesc să ne avertizeze că iarna își intră pe deplin în drepturi. Zilele de toamnă târzie aduc cu ele aer mai uscat și puţine grade în termometre, însă cele mai periculoase sunt schimbările drastice de temperatură. „Așa că avem nevoie de o imunitate de fier", spun specialiștii. Dr. Carmen Nonn, specialist cu competenţe în api-fitoterapie, ne recomandă câteva „reţete" naturale.
1. Amestecurile volatile. Uleiurile esenţiale de mentă, cimbru și coada șoricelului sunt folosite pentru descongestionarea faringelui și a căilor respiratorii, produsele indicate pentru răceli și viroze.
Acestea au și efect antialergic, antiinflamator, antibiotic și antiviral și se recomandă în tratamentul durerilor de gât, disfoniei, tusei și candidozei bucale.
2. Tinctura de propolis. Este utilizată ca imunostimulent și antiviral. Proprietăţile antiinflamatorii și cele de anestezic local funcţionează eficient în cazul durerilor în gât și a tusei.
De asemenea, efectul imunomodulator și de reducere a stresului este benefic pentru adaptarea organismului la schimbările climatice.
3. Extractele de Echinaceea. Sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar și tratarea infecţiilor.
Deoarece virusurile gripale pot deveni imune la tratamentele convenţionale cu medicamente alopate, se recomandă administrarea remediilor naturiste.
Prin stimularea activităţii celulelor albe, echinaceea distruge microbii și activează producţia enzimelor responsabile de regenerarea organismului.
Unele studii au demonstrat că această planta este un bun adjuvant în tratarea oboselii cronice, dar și a altor afectiuni severe, precum cancerul.
«Nu abuzaţi de antibiotice»
Dr. Carmen Nonn, specialist cu competenţe în api-fitoterapie Laboratoarele Fares BioVital:
Rezistenţa tot mai crescută la antibiotice este rezultatul administrării incorecte a acesui tip de tratament, fapt ce complică, de fapt, evoluţia bolii și favorizează formarea unor tulpini microbiene rezistente.
Utilizarea antibioticelor de la primele semne de raceală este complet greșită.
80% din infecţiile respiratorii sunt cauzate de virusuri care nu răspund la antibiotice și apoi nu le recomand pentru că ele scad imunitatea.
În această situaţie, tratamentul natural cu plante medicinale este alegerea optimă.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Luni, 21 Noiembrie 2011

Un comentariu:

  1. Toata gama de produse apicole: miere,polen.laptisor de matca,tinctura de propolis si cosmetice cu miere apidava se gaseste ieftin pe:

    www.honey-land.net

    RăspundețiȘtergere