ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 22 noiembrie 2011

Brânzeturile reduc riscul de cancer

Brânzeturile reduc riscul de cancer
Brânzeturile reduc riscul de cancer Îţi dorești să ai un organism sănătos? Ei bine, atunci trebuie să incluzi în alimentaţia zilnică brânzeturile. Dr. Mihaela Bilic, autoarea cărţii “Sănătatea are gust” (foto dreapta), alocă un întreg capitol produselor lactate și îţi spune de ce e bine să le consumi.
• Previn osteoporoza. Conţinutul bogat de nutrienţi al produselor lactate le recomandă ca sursă pentru acoperirea nevoilor zilnice de calciu ale organismului. Pentru a preveni osteoporoza e recomandat consumul de produse lactate acide (iaurt, sana, lapte bătut) sau brânzeturi (telemea, caș, cașcaval).
• Scad tensiunea arterială. Persoanele care au un aport redus de calciu prin alimentaţie sunt predispuse la hipertensiune arterială. Studiile arată că respectarea dozelor zilnice de calciu duce la scăderea presiunii arteriale atât la persoanele sănătoase, cât și la hipertensivi. Produsele lactate sunt sursa ideală pentru acest mineral și se recomandă includerea a trei porţii în dieta zilnică.
• Risc mai mic de cancer la colon. Cercetătorii au observat o incidenţă mai mică a cancerului de colon la persoanele care au o alimentaţie bogată în calciu. Explicaţia: brânzeturile conţin minerale care împiedică dezvoltarea celulelor canceroase din intestinul gros.
• Întăresc imunitatea și favorizează cicatrizarea. Toate tipurile de brânză conţin vitamine din grupul B, rezultate în urma procesului de fermentaţie a laptelui sub acţiunea bacteriilor lactice. B2 are acţiune antioxidantă, iar B5 stimulează regenerarea celulară. Acţiunea protectoare exercitată de vitaminele B asupra pielii și mucoaselor este potenţată și de prezenţa vitaminei A, care participă la înnoirea stratului cutanat superficial, stimulează regenerarea celulară și capacitatea de apărare împotriva agenţilor patogeni (virusuri, bacterii).
• Antidepresiv natural. Brânza este un excelent antidepresiv. Triptofanul, un aminoacid, din compoziţia ei, chiar dacă e similar cantitativ cu cel din carne, acţionează mai eficient. Când ajunge la nivel cerebral, această substanţă se transformă în serotonină, care dă starea de bine și de relaxare.


Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Luni, 21 Noiembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu