| Sunt periculoși aditivii din pâine? |
Majoritatea produselor de panificaţie din comerţ au o serie de ingrediente care ne pot pune sănătatea în pericol. Află care sunt și cum le poţi înlocui. În majoritatea supermarketurilor găsești o varietate mare de baghete, chifle și de pâine feliată, pline de aditivi alimentari. Cât de sănătoase și de hrănitoare sunt aceste produse rămâne de văzut.Specialiștii sunt de părere că aditivii contribuie într-o mare măsură la scăderea imunităţii și la apariţia dezechilibrelor. De aceea, pâinea făcută în casă rămâne cea mai bună alternativă. Citește cu atenţie eticheta Înainte de a cumpăra o pâine, este bine să citești cu atenţie eticheta de pe ambalajul produsului. Pâinea feliată poate conţine zahăr, sirop de porumb și o serie de ingrediente care favorizează apariţia diabetului și a obezităţii. Nutriţioniștii avertizează că E 924 (bromatul de potasiu) poate provoca vărsături mai ales copiilor și bătrânilor. În plus, procesul tehnologic de măcinare a grâului scade calitatea nutriţională a pâinii. Pâinea de casă, cea mai bună soluţie Dacă nu ai timp să frămânţi zilnic pâine de casă, alege o mașină specială. Pe piaţă există deja câteva modele care frăântă și coc pâinea în funcţie de dorinţele tale. Preţul lor poate începe de la 180 de lei. Făina pe care o folosești la prepararea pâinii o poţi cumpăra de la magazinele cu produse bio. Dacă ţi se pare prea scumpă, o poţi procura de la morile rurale. În făină poţi adăuga tărâţe și seminţe de tot felul (cele de susan, dovleac, in sau de secară le poţi lua de la Plafar). |
| Autor: Adevarul Sursa: www.adevarul.ro Marti, 5 Iulie 2011 |
miercuri, 6 iulie 2011
Sunt periculoși aditivii din pâine?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu