ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 12 iunie 2011

Lista alimentelor care te ajută să slăbești

Lista alimentelor care te ajută să slăbești
Lista alimentelor care te ajută să slăbeștiLupta împotriva kilogramelor acumulate în perioada sărbătorilor de iarnă a început, iar dacă programul nu-ţi permite încă un abonament la sala de fitness sau să respecţi riguros regimul recomandat de medicul nutriţionist, caută salvarea într-o alimentaţie corectă Specialiștii citaţi de site-ul Yahoo Health susţin că există câteva alimente care accelerează arderea grăsimilor, încurajând pierderea kilogramelor în plus.
Brânzeturile instalează rapid starea de saţietate, oferind organismului energia zilnică necesară. Pentru că există brânzeturi bogate în kilocalorii, experţii în nutriţie recomandă ricotta, deoarece aceasta conţine 49 de kilocalorii și doar 4 grame de grăsimi la suta de grame. Un alt plus al acestui tip de brânză îl reprezintă conţinutul scăzut de sare, astfel că organismul nu va fi “tentat” să reţină apă.
Migdalele pot fi și ele adăugate pe lista alimentelor care accelerează procesul de slăbire, cu menţiunea că acestea trebuie mâncate moderat, datorită conţinutului ridicat de calorii. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Internaţional împotriva Obezităţii din SUA, persoanele care au mâncat zilnic 18 migdale și-au redus masa corporală cu 18 procente în doar o lună, fără a apela la o dietă. Aceste fructe sunt bogate în acid alfa-linoleic, substanţă responsabilă cu arderea grăsimilor și accelerarea metabolismului.
Ardeii iuţi conţin un compus numit capsaicină, care pot arde până la 100 de calorii pe zi fără a depune niciun efort. Oamenii de știinţă americani susţin că acest compus acţionează la nivelul receptorilor nervoși din creier care trimit semnale de ardere a grăsimii. Nutriţioniștii precizează că această accelerare se produce în organism indiferent de cât de iuţi sunt ardeii.
O ceașcă de ceai verde va duce la arderea a 30 de calorii pe zi, datorită unui compus numit ECGC. Nutriţioniștii spun că acest ceai conţine cofeină, care are rolul de a accelera arderile interne. În plus, ceaiul verde conţine antioxidanţi. Specialiști atrag atenţia persoanelor care suferă de hipertensiune să evite ceaiul, deoarece le va agrava starea.
Ouăle pot deveni aliate împotriva surplusului de kilograme datorită amino-acizilor din albușul acestora, care ajută la fortificarea mușchilor fără să adauge grăsime. Pentru ca rezultatul obţinut să fie cel dorit, specialiștii în nutriţie precizează că ouăle sunt indicate la micul dejun, deoarece dimineaţa este mai bine să luăm mese cu un conţinut mai ridicat de grăsimi decât de carbohidraţi. Mai mult, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Alabama, grăsimile, consumate dimineaţa, ajută organismul să ardă mai multe kilocalorii pe durata întregii zile.
Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info Sambata, 8 Ianuarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu