| Folosirea staniolului duce la Alzheimer, senilitate și infertilitate, în cazul bărbaţilor |
Una din cele mai banale moduri de preparare a mâncărurilor este în învelișul de staniol. Medicii avertizează însă - fiecare masă preparată astfel este o bombă de aluminiu, care ne poate distruge sănătatea. Cel mai mare risc este Alzheimer-ul. „Staniolul conţine ioni toxici din aluminiu și controversata substanţă Bisfenol A. Se știe că ionii toxici pot conduce la cancer iar Bisfenol A poate afecta fertilitatea, în special în cazul bărbaţilor. La microunde, substanţa toxică trece mult mai ușor în mâncare", spune Daniel Bolgu, chimist.Medicii spun însă că staniolul este mult mai periculos decât se arată la prima vedere. „Dacă aţi avut dureri de cap, senzaţii de balonare, piele uscată sau poftă redusă de mâncare și nu vă puteaţi da seama care este cauza - cel mai probabil concentraţia de alumiuniu din organism este mult prea ridicată", a declarat Corina Hogea, medic nutriţionist. Aceasta spune că varianta cea mai nocivă este chiar utilizarea staniolului în cuptor. „La temperaturi înalte, aluminiul din staniol se împregnează și mai repede în mâncare. Riscurile sunt foarte mari", spune aceasta. „Cea mai întâlnită și extrem de periculoasă consecinţă este Alzheimer-ul. Concentraţia de aluminiu întâlnită la bolnavii de Alzheimer este cu până la 30% mai mare decât la cei neafectaţi. Cei care mai folosesc staniolul se expun la îmbătrânire precoce, parkinson și senilitate", a decalrat Hogea. Medicul recomandă ca staniolul să fie eliminat din bucătăriile gospodinelor. „Recomand să se gătească în vase din sticlă sau de tip yena. Sunt cele mai sigure și sănătoase", a conchis medicul nutriţionist. |
| Autor: Adevarul Sursa: www.adevarul.ro Luni, 27 Iunie 2011 |
marți, 28 iunie 2011
Folosirea staniolului duce la Alzheimer, senilitate și infertilitate, în cazul bărbaţilor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu