| Conţinutul în colesterol al principalelor alimente |
Unul dintre subiectele fierbinţi ale zilelor noastre este creșterea nivelului colesterolului în sânge ca rezultat al unei proaste igiene de viaţă (alimentaţie prea grasă, sedentarism excesiv, fumat, băut). Colesterolul este unul dintre agenţii responsabili ai aterosclerozei care conduce la apariţia bolilor cardiovasculare. Totuși, colesterolul este indispensabil bunei funcţionări a organismului nostru.Organismul nostru fabrică și stochează în jur de 100 de grame de colesterol care se găsesc în cea mai mare parte pe ţesuturile nervoase (creier, nervi, celule nervoase). Bila evacuează o parte din el în intenstin (în medie 1.000 de mg pe zi), în funcţie de individ. Îl regăsim apoi în sânge, într-o formulă combinată, fiind asociat cu proteine numite ”de densitate scăzută (LDL)” numit și ”colesterolul rău”, și ”înaltă (HDL)” . Începând cu vârsta de 40 de ani este recomandat un consult medical cel puţin o dată pe an. Ce trebuie făcut Starea de sănătate începe cu prevenirea accidentelor cardiovasculare, lucru ce impune adoptarea unei alimentaţii cât mai sănătoase. Mai precis:
Cât colesterol se găsește alimentele pe care le mâncăm |
| Autor: Doctori online Sursa: www.doctorionline.ro Joi, 30 Iunie 2011 |
joi, 30 iunie 2011
Conţinutul în colesterol al principalelor alimente
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Unul dintre subiectele fierbinţi ale zilelor noastre este creșterea nivelului colesterolului în sânge ca rezultat al unei proaste igiene de viaţă (alimentaţie prea grasă, sedentarism excesiv, fumat, băut). Colesterolul este unul dintre agenţii responsabili ai aterosclerozei care conduce la apariţia bolilor cardiovasculare. Totuși, colesterolul este indispensabil bunei funcţionări a organismului nostru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu