Aminoacizii cresc capacitatea de concentrare
Acidul folic sporeşte capacitatea de concentrare printr-o mai bună excitaţie la nivelul creierului. Dintre alimentele care îl conţin se remarcă germenii de grâu, spanacul, seminţele de floarea soarelui şi produsele lactate.
Acidul glutamic sau L-glutamina, care se găseşte în carne, atenuează oboseala şi dezvoltă inteligenţa. L-glutamina îmbunătăţeşte coeficientul de inteligenţă, fiind unul dintre compuşii care hrănesc creierul. Când creierul nu are suficientă L-glutamină, pot apărea mici leziuni la nivel cerebral.
Lisina este un aminoacid esenţial care asigură dezvoltarea capacităţii de concentrare. Dacă sunteţi obosiţi şi nu vă puteţi concentra, aveţi ameţeală şi greaţă, sigur aveţi lipsă de lisină. Surse naturale: peşte, lapte, carne, brânză, drojdie de bere, ouă, produse din soia şi toate alimentele bogate în proteine.
Un alt aminoacid important este fenilalanina. El funcţionează ca neurotrasmiţător, ducând semnalele între celulele nervoase şi creier, îmbunătăţind memoria şi vioiciunea mentală. Se găseşte în alimente bogate în proteine, miez de pâine, brânză de vaci, migdale, nuci, seminţe de dovleac, susan.
Cei aflaţi în situaţii care necesită o concentrare îndelungată (călătorii lungi la volanul maşinii), este bine să mănânce miez de nucă, acesta întărind nervii şi mărind puterea de concentrare.
De asemenea, scoicile şi creveţii sunt o hrană ideală pentru creier, facilitând atenţia şi puterea îndelungată de concentrare. (C.I.)
sursa; evenimentul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu