Alimente care te scapă de stres |
![]() Fructele proaspete Fructele sunt puternic vitaminizante si activeaza o parte importanta din mecanismele antistres. Enzimele continute de acestea favorizeaza mentinerea echilibrului celular, iar antioxidantii ajuta la eliminarea stresului oxidativ. Legumele Legumele contin vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului. In urma carentelor de vitamine si minerale anumite procese din organism sunt perturbate si stresul se instaleaza rapid. Principalul hormon al stresului este cortizolul, un hormon cu multiple implicatii organice. O buna functionare a organismului tine acest hormon “in frau”. Algele marine Alege marine contin nutrienti unici puternic regeneranti cu capacitati curative si preventive. Celulele uzate sunt stimulate sa se regenereze si de asemenea algele marine sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sistemului nervos. Condimentele Condimentele naturale, cele uscate si maruntite, piperul, boia – acestea au un efect de tonifiere asupra sistemului digestiv, dar si asupra sistemului nervos. Condimentele sunt utile in combaterea asteniilor, stresului, asteniei sexuale etc. Lichidele, dar nu alcool, răcoritoare Consumul zilnic a doi litri de lichide pe zi asigura mediul de functionare al tuturor celulelor: apa. Se recomanda sa consumati apa plata sau ceaiuri ori sucuri naturale de fructe si legume facute in casa. Alimente care accentuează stresul: Alimentele grase, ca de exemplu produsele lactate și alimentele prăjite supun sistemul cardiovascular la stres. Dulciurile produc o creștere bruscă de energie în organism și astfel se poate să duca la extenuarea glandelor suprarenale. Alimentele sărate cresc tensiunea și induc în același timp și instabilitatea emoţională. Este preferat să se consume alimente care pot să înlocuiască sarea. De asemenea trebuie să reduceţi și consumul de zahăr și condimente. Nu este necesar să le eliminaţi definitiv ci doar să consumaţi moderat. Margarina are un efect negativ asupra colesterolului și consumul acesteia crește și riscul afecţiunilor cardiace. Cafeaua stimulează apariţia unor hormoni care sunt responsabili de accentuarea stresului si agitaţiei. |
Autor: Bucataria.net Sursa: bucataria.realitatea.net Vineri, 3 Iunie 2011 |
vineri, 3 iunie 2011
Alimente care te scapă de stres
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu