| Dieta la menopauză |
După vârsta de 45 de ani, „ceasul” biologic al fiecărei femei anunţă menopauza, o perioadă însoţită de multe tulburări și de kilograme în plus. Iată o dietă care te ajută să-ţi păstrezi silueta.Cea mai importantă schimbare la menopauză este scăderea nivelului de estrogen, hormonul responsabil pentru sănătatea oaselor și a pielii, precum și pentru menţinerea greutăţii. După instalarea menopauzei, pericolele care te pândesc sunt osteoporoza, retenţia de apă în ţesuturi și, implicit, creșterea în greutate. Tocmai de aceea, este bine să adopţi o dietă bogată în calciu, vitamine, minerale și în Omega 3, din care să excluzi grăsimile și sarea. Vei scăpa de 2 kg în 7 zile, dacă faci și mișcare. Luni Mic dejun: o cafea cu lapte de soia, 2 felii de pâine integrală cu 2 felii de șuncă de curcan. Gustare: un măr. Prânz: 150 g pui la grătar cu 200 g conopidă sotată și 2 felii de pâine prăjită. Gustare: 150 g iaurt degresat. Cină: 150 g somon la cuptor cu 200 g fasole verde sotată. Marţi Mic dejun: o cafea cu lapte de soia, 200 g iaurt cu 30 g cereale integrale. Gustare: o banană. Prânz: 150 g salată verde cu roșii și ridichi; 200 g merluciu la grătar sau fiert și un cartof copt. Gustare: o felie de pâine integrală cu brânză și șuncă de curcan. Cină: 200 g mâncărică de orez cu spanac, 50 g mămăligă. Miercuri Mic dejun: o cafea cu lapte de soia, 2 felii de pâine integrală cu brânză degresată și șuncă de curcan. Gustare: 2 fructe de kiwi. Prânz: 150 g piept de pui la grătar cu 150 g sote de spanac, două felii de pâine prăjită. Gustare: 120 g iaurt degresat, doi biscuiţi integrali. Cină: 250 g salată de varză cu morcovi și 50 șuncă de pui, două felii de pâine integrală. Joi Mic dejun: o cafea cu lapte degresat, 150 g salată de fructe. Gustare: o felie de pâine cu șuncă de curcan și brânză degresată. Prânz: 150 g piept de curcan la grătar, 200 g salată cu spanac, roșii și 2 felii de pâine integrală. Gustare: 3 biscuiţi graham, 200 ml suc de grepfrut. Cină: 150 g somon la cuptor cu 200 g fasole verde sotată. Vineri Mic dejun: o cafea cu lapte de soia.150 ml iaurt, 30 g cereale integrale. Gustare: un ceai verde, un măr. Prânz: 200 g ciuperci la grătar, 2 felii de pâine integrală prăjită. Gustare: un iaurt degresat. Cină: 200 g de cod la grătar cu sos de usturoi și 100 g orez cu legume. Sâmbătă Mic dejun: o cafea cu lapte de soia sau ceai, o felie de pâine cu șuncă de curcan și brânză degresată. Gustare: o banană. Prânz: 200 g vinete umplute cu carne de pui și 2 felii de pâine integrală. Gustare: 150 g ananas proaspăt. Cină: 200 g mâncărică de spanac cu 50 g mămăligă. Duminică Mic dejun: o cafea cu lapte de soia 120 g iaurt degresat și 30 g fulgi de ovăz. Gustare: 3 biscuiţi cu graham. Prânz: 150 g sardine la grătar, cu 200 g dovlecei pe grătar și mujdei de usturoi. Gustare: 200 g ananas proaspăt. Cină: 200 g salată de roșii cu brânză degresată și busuioc, plus 2 felii de pâine prăjită. |
| Autor: Click pentru femei Sursa: www.clickpentrufemei.ro Duminica, 1 Mai 2011 |
luni, 2 mai 2011
Dieta la menopauză
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
După vârsta de 45 de ani, „ceasul” biologic al fiecărei femei anunţă menopauza, o perioadă însoţită de multe tulburări și de kilograme în plus. Iată o dietă care te ajută să-ţi păstrezi silueta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu