Lista alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului |
![]() Proteinele de origine animală ţin ridurile la distanţă. Specialistul spune că alimente precum carnea slabă și produsele lactate sunt o sursă bogată de vitamina B12. "Această vitamină nu are efecte pozitive numai asupra tenului. Vitamina B12 oferă organismului energia necesară pentru a face faţă cu brio celor mai solicitante sarcini", spune specialistul Danine Fruge. Potrivit acestuia, atunci când în organism se produce un deficit de vitamina B12, senzaţia de oboseală este accentuată, deși programul de somn este respectat. Carnea de pui, lactatele cu un conţinut scăzut de grăsimi, stridiile, peștele și cerealele integrale reprezintă cele mai importante surse de vitamina B12. Deficitul de mangan provoacă dureri insuportabile la nivelul articulaţiilor chiar și în rândul tinerilor, fiind un semn al îmbătrânirii premature a organismului. Terapeutul Dale Peterson spune că nucile, carnea de vită sau spanacul au un conţinut ridicat de mangan. "Pentru ca durerile de articulaţii să dispară se recomandă o doză zilnică cuprinsă între două și cinci miligrame de cupru, pe o perioadă de două-trei luni", recomandă dr. Peterson. Stresul este responsabil de lipsa puterii de concentrare. Medicul Andrew Weil, de la Universitatea din Arizona, spune că persoanele care uită diferite lucruri, mai ales în perioadele agitate, au o dietă săracă în acizi grași Omega 3. "Acești acizi sunt responsabili cu memoria și cu buna funcţionare a sistemului nervos. Creierul nu poate funcţiona la parametri normali dacă din regimul alimentar lipsesc astfel de nutrienţi", precizează dr. Weil. Nucile, migdalele, peștele, fructele de mare și seminţele de in reprezintă o sursă bogată de acizi grași Omega 3. "Pentru ca organismul să asimileze acești nutrienţi, cantitatea de mâncare procesată trebuie redusă considerabil", spune Manuel Villacorta, reprezentant al Asociaţiei de Diabetologie din San Francisco. Specialiștii recomandă ca peștele să fie inclus în dietă de trei ori pe săptămână, migdalele pot fi mâncate în fiecare zi, cu menţiunea că, deși sunt sănătoase, au un conţinut caloric ridicat. Tensiunea arterială crește din cauza lipsei de potasiu din alimetaţie. Specialiștii spun că dieta zilnică are un conţinut de sodiu (nr. sare) peste limita recomandată zilnic, din cauza alimentelor procesate care reprezintă 90% din dietă. Medicii precizează că sodiu este benefic organismului, dar nu în cantităţi mari, deoarece acesta crește tensiunea arterială, iar sănătatea inimii este compromisă de la vârste tot mai fragede. Potrivit experţilor, potasiu ar reprezenta antidotul pentru scăderea tensiunii. Fructele și legumele reprezintă surse bogate de potasiu. Acestea nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. |
Autor: Gandul Sursa: www.gandul.info Luni, 18 Aprilie 2011 |
marți, 19 aprilie 2011
Lista alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu