ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 7 martie 2011

Demonstrat știinţific: merele prelungesc viaţa

 Demonstrat știinţific: merele prelungesc viaţa
Demonstrat știinţific: merele prelungesc viaţa Un grup de cercetători chinezi de la Universitatea din Hong Kong susţine că merele prelungesc viaţa cu 10%, informează Daily Mail. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știinţă au realizat un studiu pe musculiţe de oţet, pentru a vedea ce efect au merele asupra longevităţii și a verifica zicala "Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă".
În cadrul experimentului, insectele au fost împărţite în două grupe, una dintre acestea fiind hrănită cu un extract din mere. Astfel, experţii au constatat că acestea au trăit mai mult cu 10 la sută decât celălalt grup de insecte.
Cercetătorii sunt de părere că antioxidanţii din extractul de mere au oprit îmbătrânirea insectelor, ameliorând efectele nocive ale radicalilor liberi la nivelul organismului. Nu numai că au trăit mai mult cu cinci zile decât restul musculiţelor, care au supravieţuit 50 de zile, dar insectele hrănite cu extract de mere erau mai agile pe măsură ce îmbătrâneau.
Merele reduc riscul de infarct cu 20%
Studiile anterioare, realizate pe subiecţi umani, au demonstrat că persoanele care mănâncă zilnic un măr prezintă un risc cu 20% mai mic de a suferi un atac de cord sau infarct.
Experţii susţin că mărul este un adevărat izvor de fitonutrienţi, ca de exemplu quercetina care combate ateroscleroza și trombozele, prin scăderea oxidării colesterolului. Acest fruct este recomandat mai ales persoanelor fumătoare, deoarece antioxidanţii prezenţi în el protejează organismul de efectele negative ale tutunului. Mai mult, fibrele solubile din măr se numesc pectine și determină absorbţia lentă a zahărului din fruct, fapt care previne creșterea bruscă a glicemiei. Astfel că alimentul este recomandat diabeticilor.
Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Duminica, 6 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu