ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 31 ianuarie 2011

Sucul de mere scade colesterolul

 Sucul de mere scade colesterolul
Sucul de mere scade colesterolul Un nivel mare al colesterolului poate duce, în timp, la apariţia bolilor cronice cum sunt cardiopatiile, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic, obezitatea, diabetul. Iată câteva metode de a evita aceste complicaţii.
Sedentarismul, fumatul, dereglările hormonale, stresul, factorii genetici sunt câteva cauze ale hipercolesterolemiei.
Ne bucură, însă, faptul că această afecţiune răspunde foarte bine la tratamentul naturist, dietă și schimbarea stilului de viaţă.
Modul de administrare și tipul de combinaţii de plante este stabilit de către medicul fitoterapeut în urma consultaţiei medicale la cabinet, în funcţie de nevoile fiecărui pacient. Iată câteva lucruri pe care le puteţi face acasă.
Mâncaţi fructe, legume proaspete și leguminoase. Evitaţi carnea grasă și produsele din carne, produsele lactate grase, lactatele procesate (brânză topită, cașcaval), precum și consumul de zahăr alb și înlocuitori de zahăr.
Consumaţi alimente cu un conţinut crescut de fibre vegetale din cereale integrale (orez, grâu, ovăz, secară, hrișcă). Evitaţi consumul de făină albă și produse cu făină albă (pastele, spaghetele, produsele de patiserie).
Aditivii alimentari sintetici, coloranţii, conservanţii din alimente duc la dereglări ale metabolismului lipidelor cu apariţia creșterilor anormale de colesterol sangvin. Așadar folosiţi pe cât posibil surse naturale de alimente.
Folosiţi uleiuri vegetale presate la rece, din seminţe de floarea soarelui, măsline, soia ori susan.
Luaţi masa la ore regulate și nu mâncaţi masa principală, seara, înainte de culcare.
Consumaţi apă plată, sucuri din fructe și legume, macerate din plante.
Tineţi o zi pe săptămână cură cu suc de mere, de morcovi sau de citrice, 2 litri pe zi, diluate eventual cu apă plată, fără a mai consuma alte alimente.
Printre plantele medicinale utilizate frecvent în tratarea hipercolesterolemiei sunt: anghinarea, păpădia, coada șoricelului, obligeana, genţiana, rostopasca, precum și usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, feniculul.
Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Duminica, 30 Ianuarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu