ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 23 septembrie 2015

Fasolea inlatura riscul de anemie si astenie

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 23:54
   
Fasolea inlatura riscul de anemie si astenie
Postul este de neimaginat fara boabele satioase de fasole, consumate de cel putin doua ori pe saptamana. Fasolea contine vitaminele A, B6, B12, C, K, calciu, magneziu, acid folic, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu. Fierul este foarte important pentru organism, de aceea fasolea se recomanda persoanelor care sufera de astenie, anemie, apatie, colesterol crescut sau constipatie.
Deoarece contine acid folic, fasolea poate fi consumata, fara restrictii, si de femeile insarcinate. Fasolea regleaza glicemia, contine putine calorii, asa ca poate intra in dieta celor care tin cura de slabire, pentru ca ajuta si normalizeaza digestia. Fibrele solubile din compozitie nu numai ca regleaza digestia, dar previn si constipatia, iar cele insolubile reduc nivelul grasimilor din sange.

STOP pt parul carunt! Este descoperirea care lupta cu parul carunt! Cercetatorii italieni au descoperit formula naturala, care reda incredibil de repede parului culoare lui naturala. Totul multumita..


Sunt persoane care refuza sa consume mancare de fasole din cauza balonarii si eliminarii de gaze, care survine dupa ingerare. Dar aceste persoane nu stiu ca efectele benefice asupra organismului uman sunt cu mult mai mari decat cele doua mici inconveniente care le determina sa ocoleasca fasolea. Si totusi, in post, fasolea este un excellent inlocuitor al carnii deoarece este plina de proteine.

Fasolea este hipoglicemianta de aceea se recomanda diabeticilor si are si calitatea de a reduce riscul aparitiei dabetului. Trebuie stiut, de asemenea, ca fasolea ajuta la intarirea sistemului imunitar si la repararea tesutului muscular si a sistemului osos, lupta cu infectiile, ajuta la vindecarea ranilor, regularizarea nivelului de enzime si de hormoni din organism. Consumata cu regularitate, fasolea ajuta digestia, previne constipatia, cat si aparitia cancerului de colon.

Fasolea este energizanta, diuretica, remineralizanta, calmanta, depurativa, detoxifica organismul si astampara foamea repede. Specialistii afirma ca fasolea este un medicament natural excelent impotriva afectiunilor cardiace, a insuficientei hepatice si surmenajului si are efecte benefice asupra sistemului nervos.

Indiferent de culoare, alba, neagra, pestrita, rosie, rozalie, verde, sau marime, mica, mare, fasolea are un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii, acesta fiind si motivul pentru care se regaseste in meniul tuturor popoarelor din lume.
Tecile de fasole, adica pastaile fara boabe, contin aminoacizi, acid folic, saruri minerale si multe alte substante cu proprietati antidiabetice si diuretice. Decoctul din teci de fasole, bine uscate si maruntite, ajuta la eliminarea apei din tesuturi. Tecile de fasole se mai recomanda si in afectiuni ale rinichilor si ale vezicii urinare, in boli de inima, guta si reumatism.

Decoctul se prepara dintr-o lingura de teci uscate si maruntite la o cana de apa. Ceaiul se fierbe 15 minute, se strecoara si se bea cald. Calmeaza durerile si normalizeaza eliminarea urinei. Se pot bea doua - trei ceaiuri pe zi.

Cea mai simpla mancare de fasole, care poate fi consumata la pranz, este salata calda. In timp ce fasolea, deja fiarta, se racoreste putin, se taie o ceapa, de preferinta rosie, si se amesteca cu fasolea. Se adauga putin ulei de masline, zeama de lamaie sau otet de mere si, pe deasupra, se poate pune putin morcov, dat prin razatoarea mica, sau patrunjel verde, taiat marunt. Pofta buna!

Sa avem sanatate

Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu