Cartofi ”prăjiți” cu puține calorii. Delicioși și sănătoși
Dacă vă plac cartofii prăjiți și nu puteți renunța la ei, alegeți o
rețetă mai sănătoasă și cu mai puține calorii. Durează ceva mai mult
decât cei prăjiți clasic în ulei, insă merită dacă ținem la sănătatea
noastră.
Ingrediente:
5-6 cartofi mari de preferat roșii
2-3 linguri de ulei
2-3 linguri pesmet
sare
condimente
Cum se fac:
Punem apă și sare la fiert.
Cartofii se curăță, se taie bastonașe mai groase,
și se pun în apa care fierbe. Îi ținem cca 10 minute.
Cartofii nu trebuie să fiarbă până se sfărâmă, să fie fierți dar al dente.
După 10 minute îi scoatem într-un castron, îi stropim cu ulei de măsline și
apoi punem un amestec de pesmet și condimente (facut anterior), din piper, boia iute și cimbru, de exemplu.
Amestecam ușor cu mâinile, să acoperim bine cartofii.
Îi punem într-o tavă mare de aragaz în care am pus hârtie de copt,
de preferat să nu se suprapună, așa se fac și mai repede.
Îi dăm la cuptorul bine încins pentru 40-45 de minute, până se rumenesc.
Sursa: www.edithskitchen.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu