ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 10 septembrie 2012

Sunătoarea, pentru un ficat sănătos

 Sunătoarea, pentru un ficat sănătos
Sunătoarea, pentru un ficat sănătos
Aţi cules în această vară flori cu efecte terapeutice și nu știţi cum și când se folosesc? Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiș, expert în medicina tradiţională indiană, ne dezvăluie astăzi câteva dintre secretele plantelor medicinale.
 

Terapia cu plante reprezintă partea cea mai importantă a tratamentului naturist. Plantele transferă organismului atât substanţele, cât și informaţia necesară vindecării.
Reţeta trebuie adaptată în funcţie de tipul constituţional al pacientului și boala sa. Substanţele naturale din plante sunt asimilate exact în doza de care avem nevoie.
Organismul își extrage doza necesară și nu se produce o supraîncărcare, ca în cazul medicamentelor de sinteză.
Pentru a ști ce plantă este eficientă într-o anumită boală trebuie să înţelegem cauza profundă a bolii și să cunoaștem stările sufletești generate de plante.
Cunoscând stările psiho-emoţionale asociate plantelor, putem să administrăm oricând remediul cel mai eficient care acţionează asupra cauzelor profunde ale bolii.
Practicienii ayurvedici au reușit să-și dezvolte capacităţile de percepţie până la un asemenea grad, încât, pentru omul de știinţă modern, acestea par capacităţi paranormale.
Obiectivele urmărite de tratamentul cu plante pot fi următoarele: vindecarea bolilor prin dezintoxicare, eliminarea infecţiilor, regenerarea și îmbunătăţirea funcţiilor diferitelor organe ale corpului, ușurarea digestiei, îndepărtarea unor simptome (febră, hemoragie, dureri, gaze, diaree).
Plantele pot avea, de asemenea, efecte diuretice, laxative, expectorante sau de liniștire.
O reţetă eficientă pentru afecţiunile hepatice
Ingrediente: sunătoare (flori), coada-șoricelului (flori), armurariu (seminţe), anghinare (flori), rostopască (frunze, flori).
Măcinaţi fin plantele cu o râșniţă de cafea și luaţi câte un gram de pulbere (o linguriţă rasă) de patru ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
?ineţi plantele sub limbă timp de 15 minute, după care înghiţiţi-le cu puţină apă sau miere.
Este preferabilă administrarea la ore fixe, de patru ori pe zi: la trezire, la amiază, la apusul soarelui și înainte de culcare.

 


Autor: click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 10 Septembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu