ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 10 septembrie 2012

6 alimente care te menţin slabă. Controlează-ţi kilogramele!

 6 alimente care te menţin slabă. Controlează-ţi kilogramele!
6 alimente care te menţin slabă. Controlează-ţi kilogramele!
Când vrei să eviţi dietele pline de restricţii și să-ţi menţii greutatea stabilă, soluţia propusă de nutriţioniști este una singură: alimentaţia echilibrată și sănătoasă. Consumă regulat sau chiar zilnic 6 alimente care te menţin slabă, pentru a te bucura de efectele puternice ale unui regim de viaţă sănătos.

Înlocuiește băurile dietetice, ce conţin îndulcitori artificiali, cu ceaiul verde, bogat în antioxidanţi și cu efecte benefice asupra metabolismului, și introdu apoi în alimentaţia ta cele 6 alimente care te menţin slabă.
Mere
Sursă excelentă de fibre, merele au un efect dovedit pentru menţinerea greutăţii și pentru dietă. Când ronţăi mere, obţii senzaţia de saţietate mai repede, iar aceste fructe conţin un complex de vitamine util metabolismului. Un studiu de specialitate publicat in jurnalul "Apettite" a demonstrat că 3 mere pe zi contribuie mai puternic la scăderea în greutate decât aceeași cantitate de fibre naturale obţinute din cereale integrale.
Roșii
Avantajul legumelor faţă de alte alimente atunci când ţii la menţinerea greutăţii este că acestea sunt rareori mâncate în exces. Multe legume conţin fibre, însă roșiile sunt la fel de bune crude sau gătite, iar o ceașcă de roșii gătite are numai 43 calorii. O roșie de mărime medie conţine 1 gram proteine, 1 gram fibre și 5 grame carbohidraţi. Vitamina C și beta-carotenul din roșii sunt alte substanţe ce contribuie la funcţionarea corectă a sistemului imunitar și a metabolismului.
Cereale integrale
Energia obţinută din cereale integrale este consumată de corp mai încet decât cea din carbohidraţii din făina albă, motiv pentru care aceste alimente menţin senzaţia de saţietate mai mult timp după masă. Alături de cerealele integrale, orezul brun sau sălbatic oferă aceleași calităţi calorice recomandate de nutriţioniști pentru menţinerea sau reducerea greutăţii.
Migdale
Într-o porţie de migdale de 30 grame se ascund doar 170 calorii, alături de 6 grame de proteine și 3 grame de fibre naturale. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutriţie Clinică a demonstrat că femeile care mănâncă migdale de cel puţin două ori pe săptămână au șanse mai mari de a-și menţine greutatea stabilă. Migdalele au și un alt atu: sunt un aliment ce necesită să fie mestecat bine, lucru ce contribuie la senzaţia de saţietate.
Ouă
Recomandate mai ales la micul dejun, ouăle sunt unul dintre alimentele condamnate pentru creșterea colesterolului, care are însă alte proprietăţi importante. Un mic dejun cu ouă te poate menţine energică de-a lungul întregii zile, iar proteinele din ouă sunt o alternativă excelentă la produsele de patiserie bogate în carbohidraţi. Un studiu din 2008, publicat in Jurnalul International al Obezităţii, a demonstrat că cei care mănâncă ouă la micul dejun pot slăbi cu până la 65% mai mult decât cei ce aleg alimente bogate în carbohidraţi la prima masă a zilei.
Somon
Grăsimile nesaturate din somon au un efect similar asupra poftei de mâncare ca și fibrele din fructe. Consumat de două ori pe săptămână, somonul este o sursă excelentă de proteine și te poate ajuta să te menţii slabă sau chiar să ai o scădere naturală în greutate.

Autor: eva.ro
Sursa: www.eva.ro  Luni, 10 Septembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu