ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 7 septembrie 2012

Învinge colesterolul cu leacuri din cămară

Învinge colesterolul cu leacuri din cămară
Învinge colesterolul cu leacuri din cămară În lupta cu colesterolul „rău”, care crește riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, poţi să te bazezi pe remedii din farmacia naturii, cu mai puţine efecte secundare decât medicamentele clasice.
Când colesterolul „rău” (LDL) depășește valoarea de 130/dL, inima ta începe să se resimtă. Un motiv serios pentru ca medicul să indice un tratament cu medicamente care vor ţine colesterolul sub control, dar care au și efecte secundare nedorite. Iată de ce merită încercat un tratament cu remedii din plante medicinale, care aduce numeroase beneficii: favorizează metabolizarea colesterolului la nivel hepatic, scade absorbţia grăsimilor din intestin, dizolvă depozitele de colesterol și de lipide, fară să lezeze celula hepatică, așa cum se întâmplă în tratamentul  clasic.
Cele mai eficiente plante împotriva colesterolului
Rostopasca crește secreţia enzimelor pancreatice, responsabile cu digestia grăsimilor, contribuind astfel la scăderea nivelului de colesterol rău.
Păpădia conţine aminoacizi, carotenoide, substanţe minerale (este remarcabil conţinutul în potasiu), vitamine. Este o plantă cu proprietăţi hipotensoare, depurative, diuretice și laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului și a deșeurilor metabolice.
Frunzele de măslin scad colesterolul „rău” (LDL) și cresc colesterolul „bun” (HDL), dizolvă grăsimile, ajută la neutralizarea radicalilor liberi (efect antioxidant), având un rol important în protejarea pereţilor vasculari. Aceste proprietăţi le conferă eficienţa în tratarea bolilor coronariene, a hipertensiunii și a aterosclerozei.
Anghinarea are o puternică acţiune de scădere a nivelului de colesterol sangvin, prin  prezenţa compușilor sterolici.
Alimentele, un leac gustos
Consumul de alimente bogate în colesterol poate face să-ţi crească nivelul colesterolului „rău”. Conform unor studii recente, grăsimile nesaturate ar putea reduce valorile acestuia. În orice caz, un regim sărac în grăsimi este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru sănătate. Există, de asemenea, și câteva alimente care pot fi considerate adevărate remedii populare.
Usturoiul. Medicina tradiţională recomandă 3-4 căţei de usturoi pe zi, pentru normalizarea colesterolului. Studiile medicale au confirmat faptul că usturoiul poate reduce nivelul grăsimii din sânge cu 5%.
Oţetul de mere și miere. Iată un alt remediu străvechi, pe care-l ai în cămară. Trebuie doar să bei înainte de mese un pahar de apă calduţă, în care ai adăugat o linguriţă de oţet de mere și o linguriţă de miere. Acest remediu face minuni și în caz de anemie.
Sucul de roșii. Se bea în fiecare dimineaţă un pahar de suc, preparat de preferinţă în casă. Atenuează valorile ridicate ale colesterolului „rău”. Adaugă și câteva picături de ulei extravirgin de măsline.
Mărul. Conţine o pectină extrem de importantă în eliminarea sărurilor biliare care intervin în fabricarea colesterolului de către organism. Studiile efectuate la Universitatea din Toulouse (Franţa) au arătat că, mâncând două mere pe zi, ne putem reduce nivelul colesterolului și putem ameliora raportul între colesterolul „bun” și cel „rău”. Rezultatele sunt și mai bune dacă mănânci merele cu coajă cu tot.
Vinetele. Conţin substanţe care pot scădea valorile ridicate ale colesterolului. Se recomandă coacerea lor în coajă, pe foc, ca pentru salata de vinete.
 Peștele gras. Sardelele la cutie sunt, prin excelenţă, un aliment-medicament. Conţin 30 de acizi grași, dar cu toate astea nivelul lor de colesterol este inferior celui din ouă și carne. Și asta nu e tot! 150 grame de sardele pe zi acoperă necesarul cotidian de proteine, de vitaminele D și E.
Morcovul crud. Conform unui studiu american, doi morcovi cruzi pe zi, adică circa 200 de grame, sunt suficienţi pentru dimi­nuarea nivelul de colesterol „rău” cu ­10-20%, la persoanele cu hipercolesterolemie.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Joi, 6 Septembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu