ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 4 septembrie 2012

Ginseng, planta care ne mentine tineri

Ginseng, planta care ne mentine tineri
Ginseng, planta care ne mentine tineri Recunoscute pentru proprietăţile lor imunostimulatoare și capacitatea de a preveni și trata viroza și gripa, ginseng și echinaceea constituie un aliat de nădejde în lupta cu aceste boli. În plus, ginsengul ne menţine tinereţea și virilitatea. Specialiștii în medicină tradiţională chineză ne învaţă cum și în ce cantităţi să folosim aceste remedii.

Ginsengul are efect tonifiant și stimulant și este utilizat în tratarea virozelor asociate cu febră și stare generală alterată, oboseală cronică, afecţiuni ale sistemului nervos și scăderea capacităţii de concentrare și a memoriei.

Îmbunătăţește potenţa
“De asemenea, ginsengul întârzie apariţia semnelor de îmbătrânire precoce, îmbunătăţește potenţa și crește durata și calitatea vieţii. Atât ginsengul siberian, cât și cel chinezesc au proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare, antivirale și imunomodulatoare. Pentru eficienţă maximă, o cură de ginseng trebuie să dureze 90 de zile”, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză.

Inamicul virușilor
Echinaceea este un alt remediu recunoscut pentru puterea de apărare a organismului împotriva infecţiilor, virozelor respiratorii și tumorilor. “Această plantă stimulează formarea leucocitelor, inhibă dezvoltarea virușilor, previne răcelile și, dacă acestea totuși apar, grăbește vindecarea. O cură de echinaceea trebuie să dureze șapte zile, iar administrarea se face de trei ori pe zi”, susţine specialistul.

O linguriţă de miere pe zi
Bogată în minerale și vitamine, mierea vindecă virozele și pneumoniile. „O linguriţă de miere, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, vă menţine sănătoși”, afirmă Adrian Florea.
Pentru a profita cât mai mult de proprietăţile imunostimulatoare, tonifiante și antimicrobiene ale mierii este indicat să o folosiţi și pentru îndulcirea ceaiurilor.

Ne scapă de stres
Ginsengul, echinaceea și mierea nu constituie doar o barieră în calea răcelilor, ci și o cale de a îmbunătăţi rezistenţa organismului la efort intelectual. De aceea, în perioadele mai stresante se recomandă să folosiţi aceste remedii.

“În Antichitate, preţul ginsengului era aproape egal cu cel al aurului.” - Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză

Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Marti, 4 Septembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu