ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Dieta cu tărâţe de grâu

  Dieta cu tărâţe de grâu
 Dieta cu tărâţe de grâu Ieftine și la îndemâna oricui, tărâţele de grâu conţin substanţe care „ard” grăsimile și au rezultate uimitoare dacă vrei să slăbești într-un timp scurt.
Bunicile noastre știau ce bune sunt tărâţele, nu degeaba le foloseau la bucătărie și în reţetele naturale de frumuseţe. Beneficiile tărâţelor de grâu sunt numeroase: ele conţin vitamine, fibre și te ajută să-ţi menţii greutatea.

Previn obezitatea și ușurează digestia

Cea mai importantă parte a bobului de grâu se află în învelișul lui, care se regăsește integral în tărâţe, dar nu și în făina pe care o consumăm de obicei.
Tărâţele de grâu conţin substanţe care „îmblânzesc” alimentele ajunse în stomac, ușurând procesul de digestie. Ele previn obezitatea și te scapă de kilogramele în plus, datorită faptului că accelerează metabolismul și îmbunătăţesc tranzitul intestinal.

Scad pofta de mâncare

În prima parte a curei, se administrează pulberea de tărâţe, câte două linguriţe, de trei-cinci ori pe zi, înaintea fiecărei mese. Praful de tărâţe se poate combina cu orice lichid, precum ceai, suc sau ciorbă, însă temperatura acestuia nu trebuie să depășească 40 de grade, pentru a proteja vitaminele.
Dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun, bea o cană cu apă în care ai pus la macerat de cu seară o lingură de tărâţe proaspete. Fiindcă tărâţele de grâu sunt săţioase, cei care urmează această dietă mănâncă mai puţin, fără să aibă probleme de sănătate.
În urma dietei cu tărâţe de grâu, care trebuie să dureze 30 de zile, îţi menţii mult timp greutatea obţinută în acest interval.
Se mănâncă înainte de masă
După 15 zile, dacă dorești să slăbești mai repede, pe lângă tărâţe, bea ceai verde sau apă caldă înaintea fiecărei mese. Astfel se diluează sucurile gastrice, dispare senzaţia de foame și se îmbunătăţește tranzitul intestinal.
Pentru a completa doza de calciu, care lipsește din tărâţe, adaugă în meniu două-trei porţii de iaurt. O zi pe săptămână încearcă să o „dedici” fructelor și legumelor crude. Două-trei ceaiuri, pe care le bei cât mai calde, după cină, ajută la arderea caloriilor. Este permisă și o linguriţă de miere, la terminarea fiecărei mese.
Meniu pentru o zi
Înainte de micul dejun:
-o cană de apă cu o lingură de tărâţe de grâu
Micul dejun:
-2 linguriţe de tărâţe de grâu, împreună cu un pahar de lapte degresat sau un iaurt dietetic și un ou fiert
Prânz:
-2 linguriţe de tărâţe de grâu
-pește la grătar sau pui fiert cu lămâie
-prune uscate cu ceai
-pâine integrală
Gustare:
-2 linguriţe de tărâţe de grâu
-un măr
-30 g brânză dietetică
Cină:
-2 linguriţe de tărâţe de grâu
-o porţie de friptură de pui sau de viţel cu legume
-ceai verde

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Sambata, 22 Septembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu