Dieta cu sfecla rosie: slabesti 4 kg in 14 zile |
Este o leguma dulceaga, pe care ai putea crede ca trebuie s-o eviti in
curele de slabire. Ei bine, nu-i deloc asa! Are un continut bogat in
vitamine, minerale, dar si fibre care previn balonarea si regleaza
digestia.
In stare cruda, are un gust dupa care nu se da in vant multa lume, dar, fiarta ori pregatita la aburi si consumata sub forma de salata sau supa, devine de-a dreptul savuroasa. Iar acest mod de preparare iti aduce avantajul unui numar mai mic de calorii: doar 37/100 g, spre deosebire de 43/100 g, cat are cea proaspata. Oricum, sfecla-rosie face parte din categoria alimentelor pe care le putem consuma fara grija, pentru ca au in compozitie calorii negative. Simplu, gustos si sanatos De vitaminele A, C, complexul B, fier, potasiu, magneziu si celelalte elemente benefice continute de sfecla-rosie poti beneficia daca o consumi cruda, sub forma de suc sau in salate ori supe.
Sfecla este un aliat de nadejde impotriva bolilor de ficat, eliminand, prin efectulsau detoxifiant, excesul de grasimi acumulate. Tot ea ajuta la innoirea sangelui, oxigeneaza tesuturile, protejeaza colonul, calmeaza ulcerul, scade colesterolul si tensiunea arteriala, stimuland inima sa functioneze optim datorita continutului mare de potasiu. Chiar si diabeticilor le este recomandata (in cantitati mici), pentru ca, desi e dulce, scade nivelul glicemiei. Plina de antioxidanti, este recomandata in prevenirea si tratarea mai multor tipuri de cancer, inclusiv de fi cat si de colon, dar in special a leucemiei. Variante de meniu Ca sa te bucuri de binefacerile sfeclei, trebuie sa consumi mcel putin 150-200 g pe zi (o cana plina). Daca respecti meniul de mai jos, slabesti 4 kilograme in doua saptamani. Pentru fiecare masa a zilei, vei gasi mai multe variante din care sa alegi: Mic-dejun:
|
Autor: Femeia Sursa: www.femeia.ro Vineri, 28 Septembrie 2012 |
sâmbătă, 29 septembrie 2012
Dieta cu sfecla rosie: slabesti 4 kg in 14 zile
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu