Suntem ceea ce mâncăm! Cinci vegetale, miracol al naturii |
Natura a conceput versiunile în oglindă ale unor părţi vitale din
corpul uman, fructe și legume care previn bolile organului-geamăn.
Expresia "Ești ceea ce mănânci" ar putea deveni mai mult decât unul dintre clișeele des utilizate în reclamele la produse alimentare. Specialiștii americani s-au "jucat" în laborator cu câteva fructe și legume și, coincidenţă sau nu, au descoperit că cele care seamănă cu un anumit organ au și proprietatea de a-l vindeca. Un astfel de exemplu este și avocado, un fruct exotic a cărui formă de bulb aduce cu uterul femeii. O sursă importantă de acid folic, vitamina-minune a femeilor însărcinate, avocado reduce riscul dezvoltării celulelor canceroase din acea zonă. Un alt aliment puţin consumat de români, dar care are drept "corespondent" pancreasul este cartoful dulce, leguma- hibrid cu gust plăcut, folosită atât la prepararea deserturilor, cât și la mâncărurile sărate. Potrivit oamenilor de știinţă, marele "merit" al cartofului dulce este conţinutul crescut de beta-caroten, sursa culorii tuturor legumelor portocalii și care poate reduce riscul de cancer pancreatic. Vedeta micului proiect a fost însă vinul obţinut din struguri negri. Cercetătorii n-au putut decât să întărească toate beneficiile puse pe seama licorii lui Bahus, punând accentul pe influenţa acestuia asupra sângelui. Vinul, spun ei, abundă în resveratrol, considerat cel mai cel mai puternic antioxidant, capabil să regenereze întreg sistemul sangvin. |
Autor: Evenimentul Zilei Sursa: www.evz.ro Miercuri, 29 August 2012 |
joi, 30 august 2012
Suntem ceea ce mâncăm! Cinci vegetale, miracol al naturii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu