ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 30 august 2012

Șapte alimente care ajută la detoxifierea ficatului

 Șapte alimente care ajută la detoxifierea ficatului
Șapte alimente care ajută la detoxifierea ficatului Detoxifierea ficatului se poate face incluzând în dieta zilnică un număr redus de produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.
Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, uleiul vegetal presat la rece, lămâia și varza.
Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorită vitaminei C și a antioxidanţilor. Morcovul și sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale și beta-caroten, elemente care pot stimula îmbunătăţirea funcţiei hepatice.
Ceaiul verde este, la rândul său, extrem de util pentru sănătatea ficatului, deoarece conţine catechine (un antioxidant puternic).
Un alt aliment care curăţă ficatul este mărul, care ameliorează funcţiile hepatice.
Uleiul vegetal presat la rece, cum ar fi cel de măsline, de cânepă sau de in conţine grăsimi sănătoase care absorb toxinele.
Lămâia poate contribui la sănătatea ficatului dacă în fiecare dimineaţă bem un pahar de suc proaspăt, funcţiile hepatice devenind astfel mult mai active încă de la prima oră.
În ceea ce privește varza, aceasta este un aliat puternic al ficatului și se recomandă să fie consumată atât proaspătă, cât și fiartă sau murată.

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Miercuri, 29 August 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu