Cum să ţii la distanţă infecţiile urinare |
Cum dă căldura, infecţiile urinare par să-și facă de cap, mai
ales atunci când nu te-aștepţi. Așa că, ai nevoie de câteva măsuri de
precauţie, mai ales dacă faci des asemenea episoade.
Merișorul împiedică înmulţirea germenilor
Nu știi ce-i merișorul ? Nu-i de mirare. Nu crește la noi, ci în
America de Nord. Din fericire, a apărut și-n pieţele noastre: arată ca
niște stafide mari și roșii.Gustul e acrișor, dar plăcut. Amerindienii îl foloseau ca leac contra infecţiilor urinare, dar și pentru tulburări digestive, ale rinichilor, ale ficatului și ale sângelui. Cum îl folosești. Simplu! Mănânci pe post de desert bobiţele roșii uscate. La noi, doar așa le găsești, în timp ce peste Ocean ele sunt un ingredient apreciat și în bucătărie. Dacă ai de unde să cumperi, le poţi folosi și congelate (100 g pe zi, înainte de masă cu două ore). Poţi să bei și suc de merișor, care se găsește în comerţ. Efectul terapeutic constă în faptul că împiedică bacteriile să adere la peretele vezicii urinare și al căilor urinare. În farmacii se găsesc o mulţime de preparate pe bază de merișor, care te ajută, completând tratamentul medicamentos, recomandat de medic. Acest fruct nu are contraindicaţii.
Păpădia are efect diuretic
Menţionată pentru prima dată de medicii arabi, acum 1.000 de ani,
păpădia este utilizată cu succes și în tratarea infecţiilor urinare.Nu aceasta este cea mai mare virtute terapeutică a sa, dar poate vindeca și afecţiuni ale tractului urinar. Este un adevărat leac-minune prin calităţile ei diuretice și antibacteriene, care împiedică înmulţirea bacteriilor din vezica urinară. Așa că, un ceai de păpădie în caz de infecţie urinară e bine-venit. Cum o folosești. În infuzii, 4-10 g de frunză uscată în 150 ml de apă fiartă, lăsate 5-10 minute la infuzat. De 3 ori pe zi. Tinctura: se iau 2-5 ml, de 3 ori pe zi. Suc proaspăt: între 5 și 10 ml (1 -2 linguri de suc extras din frunze proaspete, de 3 ori pe zi.
Coada-calului atenuează usturimea
Crește în Europa, în nordul Africii, în Asia și-n America de Nord. La noi, o poţi culege mai ales de pe marginea drumurilor.Cunoscătorii medicinei populare îţi pot spune cât de preţioasă este coada-calului în tratarea a zeci de boli, din care fac parte cele ale rinichilor și ale aparatului urinar. Cum se folosește. În decocturi, îi păstrezi cel mai bine calităţile. Pui 2 g din partea aeriană a plantei, în 150 ml de apă clocotită și lași să fiarbă 10-15 minute. Bei această cantitate de 3 ori pe zi. În magazinele naturiste, găsești capsule de coada-calului, din care iei una-două de 3 ori pe zi. Iar dacă vrei să ameliorezi usturimile pe care le provoacă infecţiile urinare, o baie de șezut cu ceai de coada-calului te ajută enorm. |
Autor: Adevarul Sursa: www.adevarul.ro Miercuri, 27 Iunie 2012 |
joi, 28 iunie 2012
Cum să ţii la distanţă infecţiile urinare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu