30 de afecţiuni pe care le tratează aromaterapia
Dana Gheorghe 18 Iunie 2012, Ora 11:03, 1 comentariu
Aromaterapia este o metodă alternativă de tratare
sau de ameliorare a afecţiunilor cu ajutorul esenţelor uleioase
aromatice extrase din plantele cultivate natural. Iată ce afecţiuni
tratează uleiurile volatile.
Cel mai bun tratament pentru ambele tulburări este să faci inhalaţii cu abur de cinci ori pe zi, cu smirnă, cimbrişor sau trandafir de Brazilia.
2. Dureri de dinţi – Ulei de cuişoare. Pune o picătură de ulei esenţial de cuişoare pe o bucăţică de vată şi aplic-o pe măseaua dureroasă.
3. Dureri de ureche - Ulei de levănţică. Aplică comprese fierbinţi cu levănţică pe urechea externă şi pe zona imediat înconjurătoare.
4. Răceală - Ulei de eucalipt. Pune câteva picături de eucalipt sau eucalipt cu miros de lămâie pe o batistă şi miroase-o des, pentru aţi desfunda nasul. În plus, poţi face inhalaţii cu abur şi ulei de eucalipt sau levănţică.
5. Herpes – Ulei de bergamotă. Foloseşte un amestec de câte două picături de bergamotă şi levănţică, plus câte o picătură de eucalipt şi arbore de ceai, diluate în 5 ml (o linguriţă) de vodcă, apoi tamponează herpesul cu această mixtură.
6. Tuse – Ulei de mirt. Bergamota, mirtul sau smirna au proprietăţi expectorante. Foloseşte unul sau mai multe dintre aceste uleiuri sub forma inhalaţiilor cu abur, de cinci ori pe zi.
7. Alergie la polen – Ulei de melisă. Picuraţi puţin ulei esenţial de melisă pe o batistă şi mirosiţi-o frecvent.
8. Abcese şi furunculi – Muşeţel. Cel mai eficient remediu este aplicarea repetată de comprese calde cu muşeţel roman.
9. Sindrom premenstrual – Ulei de rosa otto. Dacă eşti predispusă la iritabilitate poţi face băi aromatice cu ulei de rosa otto.
10. Cistită - Ulei de arbore de ceai. Prepară un duş aromatic din câte trei picături de ulei esenţial de bergamotă şi arbore de ceai, în 500 ml de apă fiartă şi răcită.
11. Insomnie – Ulei de tămâie. Pentru această afecţiune picură pe pernă doi stropi de ulei esenţial de levănţică.
12. Tulburări digestive – Ulei de portocală. Se face masaj local şi se pun comprese având efect de normalizare a digestiei.
13. Constipaţie – Ulei de piper negru. Stimulează sistemul digestiv. Combinat cu maghiran şi folosit în masajul abdominal ferm, atenuează constipaţia.
14. Greaţă – Ulei de coriandru. Este un bun digestiv şi contribuie la atenuarea greţei.
15. Infecţii intestinale – Ulei de scorţişoară. Amestecat cu grijă într-un ulei pentru masaj local, uleiul de scorţişoară este eficient în cazul problemelor digestive, combate digestia leneşă şi infecţiile intestinale.
16. Dureri musculare şi articulare – Ulei de mucşoară. Este eficient în combinaţiile pentru masaj, în cazul durerilor musculare.
17. Întinderi musculare – Ulei de iarbă de lămâie. Este util în masaj şi sub forma compreselor pentru întinderi musculare.
18. Dermatite – Uleiul de paciuli. Este excelent în îngrijirile cosmetice vindecând dermatitele.
19. Nervii – Ulei din flori de tei. Este excelent pentru stările nervoase, are o acţiune calmantă, sedativă şi tonică.
20. Dureri de cap şi migrene – Maghiran. Masează ceafa cu trei picături de maghiran amestecate în 5 ml de ulei de bază.
21. Astm – Ulei de tămâie. Dacă ai o criză de astm miroase ulei esenţial de tămâie, levănţică sau muşeţel roman direct din flacon sau de pe o batistă pe care ai picurat câţiva stropi.
22. Arsuri – Ulei de levănţică. Se aplică pe piele ca atare. Reduce durerea şi accelerează vindecarea.
23. Tăieturi, julituri şi zgârieturi – Ulei de lămâie. Adaugă 5-6 picături de ulei esenţial de lămâie sau de arbore de ceai într-un vas cu apă caldă şi tamponează uşor zona.
24. Înţepături insecte – Hamamelis. În cazul înţepăturilor de albine sau de viespi, aplică în mod repetat comprese reci cu hamamelis şi levănţică pentru atenuarea durerii.
25. Indigestie – Ghimbir. Bea cea de ghimbir, mentă fenicul sau muşeţel.
26. Ciuperca piciorului – Ulei de mir. Amestecă trei picături din acest ulei în 5 ml de vodcă şi foloseşte mixtura pentru a tampona zona afectată.
27. Imunitate – Ulei de cimbru. Acest ulei este indicat pentru prevenirea infecţiilor şi în caz de convalescenţă. Utilizarea sa în masajul de drenaj limfatic contribuie la creşterea numărului de globule albe, întărind astfel capacitatea imunitară a organismului.
28. Depresie – Uleiul de santal. Se recomandă în caz de tensiune nervoasă şi depresie, fiind totodată un puternic afrodisiac, util înseosebi atunci când problemele sexuale sunt produse de stres şi anxietate.
29. Varice – Ulei de gălbenele. Se obţine prin infuzarea plantei într-un ulei de bază. Se aplică delicat pe zonele cu vene varicoase.
30. Eczeme – Ulei de luminiţă. Se foloseşte la o diluţie de 20% într-un ulei de bază mai uşor, fiind recomandat celor care au eczeme sau pielea uscată.
Mai mult: 30 de afecţiuni pe care le tratează aromaterapia - Sănătate | Libertatea.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu