ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 19 aprilie 2012

Pulberi cu puteri vindecătoare

Pulberi cu puteri vindecătoare
Pulberi cu puteri vindecătoare
Toxiinfecţia alimentară și sinuzita, dar și multe alte probleme de sănătate pot beneficia de terapii naturale pe bază de bicarbonat, argilă sau de pulberi din plante.
«Prafurile» de plante ne scapă de toxine
Pulberile terapeutice le obţii tocând mărunt plantele uscate cu ajutorul unui mojar sau cu râșniţa electrică, iar amestecul trebuie să fie ţinut într-un recipient închis ermetic.
Cicoarea conţine substanţe amare, inulină și tanin, care îi conferă puteri coleretice (stimulează secreţia biliară) și colagoge (favorizează evacuarea bilei în duoden).
Planta este indicată în special pentru detoxifierea ficatului. În acest scop, se mărunţesc rădăcină și frunze de cicoare și se consumă jumătate de linguriţă, trei zile pe săptămână, într-o cură de șase săptămâni.
Pentru detoxifierea rinichilor, se amestecă în cantităţi egale (20 g) splinuţă, osul-iepurelui și sânziene. Se ia câte o linguriţă, cu un pahar cu apă plată, o dată pe săptămână, timp de șase săptămâni.
Pentru detoxifierea intestinală, amestecă în părţi egale frunze de ceai verde, flori și frunze de turiţa-mare și flori de mușeţel. Ia câte o linguriţă, de două ori pe săptămână, într-o cură de șase săptămâni.
Argila, remediu bun la toate
Argila are adevărate virtuţi antibiotice, cicatrizante, antitoxice și antiinflamatoare, fiind folosită în numeroase probleme de sănătate.
După o toxiinfecţie alimentară, organismul se reface mai repede cu ajutorul curei cu argilă.
Pune o linguriţă de pulbere de argilă într-un pahar cu apă plată și lasă astfel până dimineaţă, când bei doar apa limpede (mâlul îl arunci).
Cura o ţii timp de o lună, perioadă în care nu trebuie să consumi alcool.
Ca remediu extern, cataplasmele cu argilă dau rezultate în calmarea durerilor reumatice și de rinichi, în nevralgii, fracturi și în entorse.
Amestecă argila cu apă, până obţii o pastă de consistenţă medie. Compresa se aplică fie direct pe piele (cel mult 2 cm grosime), fie pe un tifon pe care îl așezi pe zona dureroasă și lași să acţioneze două ore.
În cazul durerilor, cataplasmele este bine să fie călduţe (se încălzesc pe o baie cu aburi), iar în cazul inflamaţiilor, trebuie să fie reci.
Bicarbonatul de sodiu, bun în sinuzită
Dacă ai sinuzită, îi poţi veni de hac cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pune o linguriţă de bicarbonat într-o  ceșcuţă cu apă caldă și fă cu acest amestec spălături nazale; vei respira mai ușor.
Dacă vrei să te relaxezi după o zi extenuantă, pune două cești pline cu bicarbonat în cada cu apă caldă și stai în ea 30 de minute.
După o masă copioasă, pentru a preveni indigestia, dizolvă o lingură de bicarbonat într-un pahar cu apă. Remediul este bun și dacă ai infecţie urinară.
Precauţii
Nu abuza de remediile interne pe bază de bicarbonat dacă ai hipertensiune sau insuficienţă renală (din cauza sodiului conţinut).
Sfat: Câtă vreme ţii cură de detoxifiere cu plante, nu consuma mezeluri.
Doctor Click! Sănătate vă sfătuiește
Dr. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţe
în terapii complementare, Centrul Medical Clar Med, București

Detoxifierea cu pulbere, indicată toamna
Toamna și primăvara sunt cele mai bune momente pentru a ţine cure de dezintoxicare.
Toamna se pregătește organismul pentru perioada rece, iar dezintoxicarea se face pe parcursul a 6 săptămâni.
Pentru acest lucru, se pot folosi pulberi din plante. Pulberea se obţine prin mărunţirea manuală a frunzelor, florilor sau a tulpinilor plantelor pe care le utilizăm.
Dozele recomandate trebuie să fie respectate cu stricteţe, deoarece pulberea este un concentrat de plantă.
Pentru dezintoxicare se folosește următoarea reţetă: 5 g rădăcină de păpădie și câte 15 g de coada-calului, frunze de urzică, flori de gălbenele și flori de ciuboţica-cucului.
Se mărunţesc împreună și din amestecul obţinut se consumă dimineaţa pe stomacul gol ½ de linguriţă (2,5 g) cu un pahar de 200 ml cu apă plată.
Cura se ţine 6 săptămâni.

Autor: Click Sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Marti, 17 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu