ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 23 aprilie 2012

 Cum poţi să scazi natural nivelul tensiunii arteriale
Cum poţi să scazi natural nivelul tensiunii arteriale
Cătina, măceșele, citricele și toate celelalte vegetale care conţin vitamina C ar trebui consumate zilnic de persoanele hipertensive, recomandă medicii.
Legumele și fructele care conţin vitamina C reduc tensiunea arterială, au observat cercetătorii Universităţii „Johns Hopkins" din SUA. Însă pentru a avea acest efect, doza zilnică de vitamina C trebuie să fie de 500 mg, adică de peste cinci ori mai mare decât cea recomandată în mod normal (90 mg/zi).
Tensiunea arterială a persoanelor hipertensive care au participat la studiu a scăzut, în medie, cu aproape 5 mm Hg (milimetri coloană de mercur) după administrarea acestei doze. Prin comparaţie, tensiunea bolnavilor care au luat medicamente cum ar fi diureticele sau inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei a scăzut cu aproximativ 10 mm Hg.
Pe lângă rolul antioxidant pe care îl are, vitamina C ajută și la menţinerea unui nivel ridicat de oxid nitric în organism, au explicat specialiștii americani. Acesta are proprietatea de a ţine sub control tensiunea arterială.
Care sunt cele mai bune surse
Deocamdată, oamenii de știinţă nu recomandă înlocuirea tratamentului antihipertensiv standard cu suplimente alimentare cu vitamina C, deoarece, susţin ei, sunt necesare mai multe studii pentru confirmarea acestei observaţii. Concomitent cu medicamentele, putem consuma însă legume, fructe și verdeţuri bogate în vitamina C. Sursele cele mai bune sunt cătina (conţine de până la zece ori mai multă vitamina C decât citricele), măceșele, afinele, coacăzele (cele negre în special), pătrunjelul, urzicile, roșiile, citricele și varza

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Luni, 23 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu