Cum poţi să scazi natural nivelul tensiunii arteriale |
Cătina, măceșele, citricele și toate celelalte vegetale care conţin
vitamina C ar trebui consumate zilnic de persoanele hipertensive,
recomandă medicii.
Legumele și fructele care conţin vitamina C reduc tensiunea arterială,
au observat cercetătorii Universităţii „Johns Hopkins" din SUA. Însă
pentru a avea acest efect, doza zilnică de vitamina C trebuie să fie de
500 mg, adică de peste cinci ori mai mare decât cea recomandată în mod
normal (90 mg/zi).
Tensiunea arterială a persoanelor hipertensive care au participat la studiu a scăzut, în medie, cu aproape 5 mm Hg (milimetri
coloană de mercur) după administrarea acestei doze. Prin comparaţie,
tensiunea bolnavilor care au luat medicamente cum ar fi diureticele sau
inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei a scăzut cu aproximativ
10 mm Hg.
Pe lângă rolul antioxidant pe care îl are, vitamina C ajută și la
menţinerea unui nivel ridicat de oxid nitric în organism, au explicat
specialiștii americani. Acesta are proprietatea de a ţine sub control
tensiunea arterială.
Care sunt cele mai bune surse
Deocamdată, oamenii de știinţă nu recomandă înlocuirea tratamentului antihipertensiv standard cu suplimente alimentare cu vitamina C,
deoarece, susţin ei, sunt necesare mai multe studii pentru confirmarea
acestei observaţii. Concomitent cu medicamentele, putem consuma însă
legume, fructe și verdeţuri bogate în vitamina C. Sursele cele mai bune sunt cătina (conţine de până la zece ori mai multă vitamina C decât citricele), măceșele, afinele, coacăzele (cele negre în special), pătrunjelul, urzicile, roșiile, citricele și varza
|
Autor: Adevarul Sursa: www.adevarul.ro Luni, 23 Aprilie 2012 |
luni, 23 aprilie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu